Monday, May 6, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκπρόσωποςΑνακοίνωση Εκπροσώπου Μαρωνιτών - "Κάθε σπίτι και μια μικρή οικογενειακή εκκλησία"

Ανακοίνωση Εκπροσώπου Μαρωνιτών – “Κάθε σπίτι και μια μικρή οικογενειακή εκκλησία”

Πηγή : https://www.facebook.com/jmoussas/

Ανακοίνωση Εκπροσώπου Μαρωνιτών “Κάθε σπίτι και μια μικρή οικογενειακή εκκλησία”

“Κάθε σπίτι και μια μικρή οικογενειακή εκκλησία” είπε στο μήνυμα του χθες βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος μας Ιωσήφ Σουέηφ.

Με αυτό το υπέροχο ανθρώπινο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου μας εισερχόμαστε αισίως στην περίοδο του Πάσχα. Ενός διαφορετικού Πάσχα αυτή τη χρονιά όπως δεν το έχουμε ζήσει ποτέ.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που κλονίζουν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Θα κληθούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά από τα σπίτια μας τις Στάσεις και τον Δρόμο προς τον Γολγοθά, τον Μυστικό Δείπνο και τον Επιτάφιο, τη Σταύρωση και την Ανάσταση. Μακριά από τα χωριά μας, μακριά από τις εκκλησίες μας. Χωρίς τις μυσταγωγικές τελετές που αποτελούν το ιερό σύμβολο και το στέρεο θεμέλιο της μακραίωνης θρησκευτικής μας παράδοσης. Αυτή ωστόσο τη χρονιά έχουμε όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη για προσευχή και επικοινωνία με τον Θεό.

Η ανθρωπότητα με όλα τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας προσπαθεί. Αλλά φαίνεται αδύνατη να αντιμετωπίσει τη μεγάλη απειλή. Τον αόρατο εχθρό που σκοτώνει αλύπητα χιλιάδες συνανθρώπους μας. Μένουμε λοιπόν στα σπίτια μας, στα καταφύγια μας, στη “δική μας μικρή οικογενειακή εκκλησία” και ακολουθούμε όλες αυτές τις Άγιες Μέρες τις οδηγίες του Αρχιεπισκόπου μας.

Προσευχόμαστε όλοι μαζί και παρακαλούμε τον Παντοδύναμο να σταματήσει το κακό. Να φωτίσει τους επιστήμονες στον δρόμο για την εξεύρεση της θεραπείας και των εμβολίων. Ας είναι το φετινό διαφορετικό Πάσχα, αυτό το άλλο Πάσχα που πρώτη φορά θα ζήσουμε, το Πάσχα της πνευματικής μας αναγέννησης. Και η φετινή Ανάσταση ας είναι η πραγματική Ανάσταση για όλη την ανθρωπότητα.

Μαζί σας λοιπόν Μακαριότατε, ο καθένας από την δική του “μικρή εκκλησία”, βαδίζουμε όλοι μαζί προς το Άγιο Πάσχα.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments