Τα Ιερά Λείψανα του Μακαρίου Abouna Yacoub στον Κορμακίτη

0
676

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκαν τα Ιερά Λείψανα του Μακαρίου Abouna Yacoub στον Κορμακίτη. Πριν να μεταφερθούν στον Κορμακίτη μεταφέρθηκαν πρώτα από την Καρπάσια.

Τα Ιερά Λείψανα συνόδευαν και 70 άτομα από το Λίβανο, μέλη της οικογένειας του.

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ στα σκαλιά της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Στην υποδοχή παρευρέθηκε ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη βουλή των Αντιπροσώπων, ο Κοινοτάρχης Κορμακίτη και ο πρόεδρος της Κοινοτικής Αρχής, η πρέσβειρα του Λιβάνου και πλήθος κόσμου.

Αφού πήρε τα Ιερά Λείψανα ο Αρχιεπίσκοπος ψάλλοντας όλοι πήγαν περπατώντας στην εκκλησία.

Εκεί εκτέθηκαν τα Ιερά Λείψανα και τα προσκύνησε ο κόσμος. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου μαζί με τον εφημέριο της ενορίας Πάτερ Αντουάν Ρούκκος , τον Πάτερ Αντουάν Σούκαρ και τον πάτερ Βαλεντίνο ο οποίος συνόδευε μαζί με την οικογένεια του Μακαρίου Abouna Yacoub τα Ιερά Λείψανα.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της Ανάστασης και έψαλε το Mpşiχo. Στην ομιλία του αναφέρθηκε για το σκοπό της άφιξης των Ιερών Λειψάνων και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την τελετή. Εξήγησε στην οικογένεια του Μακαρίου Yacoub τους αγώνες των κατόικων του Κορμακίτη για να κρατήσουν το χωριό τους και μίλησε για τη γλώσσα του Κορμακίτη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πάτερ Βαλεντίνο μίλησε εκ μέρους όλων των προσκυνητών και ευχαρίστησέ για τη φιλοξενία και τη υποδοχή και ανα΄φερε ότι ως οικογένεια του Μακαρίου Γιακούπ θα δώσουν στην ενορία του Κορμακίτη 2000 ευρώ.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας όλοι οι πιστοί ψάλλοντας πήγαν περπατητοί στο εκκλησάκι της Παναγίας όπου εκεί έγινε η ευλογία της εικόνας της Παναγίας. Μετά την ευλογία της εικόνας μίλησε εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Χατζηγιαννάκης, εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου, της Σχολικής Εφορείας και του Εκπροσώπου ο Βαλεντίνος Κουμέττου. Μετά τις ομιλίες διάβασε ο εκπαιδευτικός Κουμέττος Κατσιολούδης το πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθησε ένα τραγούδι στην Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική από την Ιωάννα Κυρμίζη και ακολούθως έψαλλαν διάφορους εκκλησιαστικούς ύμνους η χορωδία του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη και η Μελωδία των Νέων.

Να αναφέρουμε ότι πριν να ξεκινήσει το πρόγραμμα οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν το Happy Birthday στην Παναγία λόγω της ημέρας των γενεθλίων της και ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με την πρέσβειρα του Λιβάνου έσβησαν ένα κεράκι.

Για να δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να δείτε φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Πάρκο της Παναγίας κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να δείτε σε βίντεο το Πανηγυρικό της ημέρας κάντε κλικ ΕΔΩ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here