Καθαριότητα παραλιών του Κορμακίτη

0
830

Του Joseph Maltezos

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,

Δεν συνηθίζω να αναρτώ δημοσιεύσεις στο Facebook αλλά σήμερα νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας το πιο κάτω.

Χθες, στον απογευματινό μας περίπατο στην περιοχή του Φάρου στον Κορμακίτη, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα (λυπηρό) θέαμα το οποίο όλοι έχουμε αντικρίσει επανειλημμένα αλλά συνηθίζουμε να το προσπερνούμε καθώς αγναντεύουμε το ηλιοβασίλεμα και τα καταγάλανα νερά του χωριού μας.

Το θέαμα αυτό είναι τα εκατομμύρια πλαστικά τα οποία μολύνουν τις παραλίες του χωριού μας (ερχόμενες από άλλες περιοχές ή και χώρες μέσω της θάλασσας). Η μόλυνση της θάλασσας από πλαστικά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο τεραστίων διαστάσεων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην θαλάσσια ζωή (και έπειτα στην ανθρώπινη).

Επι της ευκαιρίας αυτού, ως μέλος της νεολαίας του χωριού μας παίρνω την πρωτοβουλία να εισηγηθώ να γίνει μια συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια από τις τοπικές αρχές καθώς και από την Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου, για να καθαρίσουμε τις παραλίες του χωριού μας και να σταλούν τα πλαστικά για ανακύκλωση (αυτό μπορεί να γίνει ένα Σαββατοκύριακο που θα προκαθοριστεί).

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πιο καθαρές παραλίες και θα συνδράμουμε στην επίλυση ενός μεγαλύτερου προβλήματος παγκόσμιου μεγέθους. Κατά την δική μου άποψη, αυτό είναι χρέος μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here