Αλλαγές των εκκλησιαστικών επιτροπών σε όλες τις Εκκλησίες μας

0
1093

Στην σημερινή πρωινή Θεία Λειτουργία (15-8-2018) που τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ στην Καμπυλή , επί ευκαιρίας της εορτής της Παναγίας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και πριν από την Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας αναφέρθηκε στην επιτροπή των Αρχαίων Εκκλησιών και αναφέρθηκε και στις άλλες εκκλησιαστικές επιτροπής Παγκύπρια. Στην αναφορά του κάλεσε όσους άντρες και γυναίκες ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στις διάφορες επιτροπές να δηλώσουν ενδιαφέρον και να μπουν στις διάφορες Εκκλησιαστικές Επιτροπές. Ειδική αναφορά έκανε στην Εκκλησιαστική Επιτροπή της Λευκωσίας ( Mntine) ενοώντας την Εκκλησιαστική επιτροπή της Παναγίας των Χαρίτων.

Μέχρι σήμερα οι επιτροπές διορίζονταν από τον Αρχιεπίσκοπο σε συνεργασία με τον εκάστοτε εφημέριο αλλά και με την συμβολή κυρίως του αντιπροέδρου της επιτροπής όπου έβαζε άτομα δικά του.

Αναμένουμε ότι μετά την ανακοίνωση αυτή του Αρχιεπισκόπου θα ακολουθήσει και ειδική ανακοίνωση στο που πρέπει να απευθύνεται κάποιος όταν ενδιαφέρεται να ενταχθεί σε μια εκκλησιαστική Επιτροπή.

Το σίγουρο είναι ότι όλες οι εκκλησιαστικές επιτροπές Παγκύπρια θα αλλάξουν εντελώς διότι συμπλήρωσαν έξι χρόνια δηλαδή δύο θητείες… Τώρα εάν αφήσει κάποιους μετακινήσει κα΄ποιους από μια επιτροπή σε άλλη κανείς δεν γνωρίζει. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει και οι συνεργάτες του.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο Αρχιεπίσκοπος εφαρμόσει έστω και στο ελάχιστο το κανονικό δίκαιο και διορίσει ενοριάτες στην κάθε εκκλησιαστική επιτροπή… και ανθρώπους της εκκλησίας που αγαπούν και ασχολούνται με την εκκλησία και όχι δορυφόρους…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here