Monday, May 20, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκκλησίαΕνημερωτικό δελτίο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη- Αύγουστος 2017

Ενημερωτικό δελτίο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη- Αύγουστος 2017

Για να διαβάσετε το ενημερωτικό με τις εορτές και τους εορταστές του μήνα Αυγούστου κάντε κλικ ΕΔΩ

Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΣ – 4 Αυγούστου

Το όνομά του είναι Άγιος Ιωάννης – Μαρί Βιαννέη. Ήταν Γάλλος. Γεννήθηκε στις 8 Μαΐου του 1786. Πέθανε το 1859 σε ηλικία 74 χρονών. Η εορτή του ορίστηκε ακριβώς στην ημερομηνία που πέθανε, 4 Αυγούστου 1859. Τον αγιοποίησε το 1925 ο Πάπας Πίος ο 11ος, και ο ίδιος Πάπας τον ανακήρυξε προστάτη όλων των Εφημερίων του κόσμου το 1929 μ.Χ.

Επιθυμούσε να γίνει ιερέας. Εισήλθε στο Ιεροσπουδαστήριο της γαλλικής πόλης Βεριέρ πρώτα και ύστερα στο Ιεροσπουδαστήριο της Λυών. Συνάντησε πολλές δοκιμασίες στη ζωή του. Τον έδιωξαν από το Ιεροσπουδαστήριο, επειδή ήταν αδύνατος μαθητής. Όμως τον βοήθησε πολύ ο Αββάς Μπαλλέη ο οποίος διέκρινε την κλήση του προς το ιερατείο. Με την προτροπή του Αββά Μπαλλέη τον χειροτόνησαν ιερέα στη Γκρενόπλ στις 13 Αυγούστου 1815, σε ηλικία 28 χρονών. Το 1818 διορίστηκε Εφημέριος στο μικρό χωριό Αρς. Έμεινε σ’ εκείνη την Ενορία επί σαράντα δύο χρόνια (42) μέχρι το θάνατό του.

Ήταν εξαιρετικά ταπεινός και φιλόπτωχος. Πέθανε από εξάντληση στην ηλικία των 74 χρονών. Στα μάτια του ήταν ζωγραφισμένη η πίστη και η απλότητα. Ήταν ένας ιερέας της προσευχής. Μεγάλος αριθμός πιστών τον επισκέπτονταν κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Και τώρα η ενορία του Αρς έγινε ένα Παγκόσμιο Προσκύνημα. Αμέτρητοι πιστοί πηγαίνουν και προσεύχονται στον τάφο του και ζητούν τη μεσιτεία του.

Ο Άγιος Ιωάννης – Μαρί Βιαννέη ήταν ένας αξιοθαύμαστος ιερέας, ένας ιερέας της προσευχής, αφοσιωμένος με πάθος στην ιεροσύνη του. Περνούσε στο εξομολογητήρι πολλές ώρες την ημέρα. Δίδασκε διαρκώς την Κατήχηση στους ενορίτες του με διδασκαλίες και προτροπές που άγγιζαν την καρδιά του καθενός. Άνοιξε ένα λαϊκό σχολείο, όπου φοιτούσαν δωρεάν μικρά – φτωχά κορίτσια. Ίδρυσε ένα Ορφανοτροφείο και εκεί μέσα δίδασκε καθημερινά την Κατήχηση. Αγωνιζόταν να πείσει τους μέθυσους και τους αμαρτωλούς να πηγαίνουν την Κυριακή στην εκκλησία για να αγιάζουν την ημέρα του Κυρίου.

Τον πολεμούσε συνεχώς ο διάβολος. Υπόφερε αφάνταστα από τις αντιλογίες, τις συκοφαντίες και την «αντιπολίτευση» μερικών συναδέλφων του ιερέων οι οποίοι τον ζήλευαν. Αντλούσε θάρρος από τα Πάθη του Χριστού, από την Αγία Ευχαριστία και από τη βαθιά ευλάβεια που έτρεφε προς την Παναγία.

Οι προσευχές του ας είναι πάντοτε μαζί μας. Αμήν.

Προσευχή του Αγίου Εφημερίου προς την Παναγία.

Ω Μαρία, μητέρα του Ιησού Χριστού, εσταυρωμένου και αναστημένου, Μητέρα της Εκκλησίας, του ιερατικού λαού,
Μητέρα των ιερέων, των υπηρετών του Υιού σου:
δέξου την ταπεινή προσφορά του εαυτού μου,
ώστε στην ποιμαντική αποστολή μου
να μπορέσω να αναγγείλω την απέραντη ευσπλαχνία
του Μεγάλου – Αιωνίου Πατέρα.

Ω Μητέρα της ευσπλαχνίας,
εσύ μας εισάγεις στο μυστήριο της λυτρωτικής προσφοράς
του Θείου Υιού σου.
Ω Μεσίτρια των χαρίτων που αναβλύζουν απ΄ αυτή την προσφορά
για την Εκκλησία και για όλους τους πιστούς,
Ω Μητέρα του Σωτήρα.

Ω Μαρία: επιθυμώ να θέσω τον εαυτό μου,
Τη θέλησή μου για αγιοποίηση,
υπό τη μητρική προστασία σου
και τη μητρική έμπνευσή σου
για να με οδηγείς
στην ομοιότητα με το Χριστό, Κεφαλή και Ποιμένα,
όπως απαιτεί το υπούργημα του Εφημερίου.

Κάνε να συνειδητοποιήσω ότι «εσύ είσαι πάντοτε κοντά σε κάθε ιερέα» του οποίου η αποστολή είναι να υπηρετήσει το μοναδικό Μεσίτη Ιησού Χριστό.
Ω Μητέρα των ιερέων, βοηθός και μεσίτρια όλων των χαρίτων. Αμήν.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments