Παγκύπρια εκδρομή των Κατηχητικών κέντρων της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου

0
917

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 η Παγκύπρια εκδρομή των κατηχητικών κέντρων της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου στο Μοναστήρι της Παναγίας στον Κύκκο.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα 60 παιδιά που συμμετείχαν με ξεχωριστές στιγμές για όλους.

Όταν έφθασαν στην Μονή της Παναγία ς του Κύκκου τα παιδιά , με τους Ιερείς, τις Καλογριές και τους κατηχητές τους, ο Ηγούμενος της Μονής , τους υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και τους ξενάγησε στο σημαντικό μουσείο της Μονής και τους εξήγησε την σημαντικότητα των αντικειμένων και των χειρογράφων που βρίσκονται στο Μουσείο. Ο Ηγούμενος πρόσφερε δώρο στα μωρά μια εικόνα της Παναγίας του Κύκκου.

Την όλη εκδρομή την πρόσφερε ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου ( Λεωφορείο και φαγητό σε εστιατόριο)

Τα παιδιά μαζί με τους Ιερείς , καλογριές και κατηχητές , μετέβησαν στην εκκλησία της Μονής , όπου εκεί έκαναν μια δεκάλεπτη προσευχή και έψαλλαν το Κατισσάτ Αλόχο και προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας του Κύκκου.

Μετά από το φαγητό τα παιδιά επισκεφτήκαν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και περπάτησαν μέσα στο χωριό του Προδρόμου.

Μια ευκαιρία αυτή η εκδρομή να συναντηθούν όλα τα παιδιά των κατηχητικών κέντρων . Ελπίζουμε αυτή η εκδρομή να καθιερωθεί .

Να αναφέρουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρευρέθηκε στην εκδρομή λόγω άλλων υποχρεώσεων του στο εξωτερικό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here