Το ενημερωτικό του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη με τις Θείες Λειτουργίες για τον μήνα Ιούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ο σεβαστός ιερέας του Κορμακίτη φεύγει το Σεπτέμβρη. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δυστυχώς ένας σεβάσμιος Ιερέας τον οποίον αγάπησαν οι κάτοικοι του Κορμακίτη φεύγει τώρα που έχουν οι κάτοικοι του Κορμακίτη συνηθίσει και τον εμπιστεύονται. Ευχόμαστε στον Πάτερ Σελίμ καλή συνέχεια στο έργο του.
Για να διαβάσετε το ενημερωτικό του μηνός Ιουλίου κάντε κλικ ΕΔΩ
Η ΑΓΙΑ ΒΕΡΟΝΙΚΗ – 12 Ιουλίου
Μια παράδοση λέει ότι η Βερονίκη είναι η Χαναναία γυναίκα που βγήκε έξω από τα όρια της περιοχής της Τύρου και της Σιδώνας και φώναζε δυνατά στον Ιησού: «Ελέησέ με, Κύριε, Υιέ του Δαβίδ, η θυγατέρα μου βασανίζεται από δαιμόνιο». Αυτός δεν της απάντησε ούτε λέξη. Τον πλησίασαν τότε οι μαθητές Του και τον παρακαλούσαν:
-Διώξε την, γιατί μας ακολουθεί και φωνάζει.
Και αυτός αποκρίθηκε:
-Έχω αποσταλεί μόνο για τους πλανεμένους Ισραηλίτες.
Αυτή όμως ήρθε και Τον προσκύνησε λέγοντας: «Κύριε, βοήθησέ με».
Τότε ο Ιησούς της αποκρίθηκε: «Δεν είναι σωστό να πάρει κανείς το ψωμί των παιδιών και να το πετάξει στα σκυλιά».
Και αυτή είπε: «Ναι, Κύριε, αλλά και τα σκυλιά τρώνε από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των κυρίων τους».
Τότε ο Ιησούς της απάντησε: «Μεγάλη είναι η πίστη σου, γυναίκα. Ας γίνει όπως το θέλεις».
Και από κείνη την ώρα γιατρεύτηκε η θυγατέρα της.
Η Χαναναία έπιασε λευκό ύφασμα και πήγαινε σε ένα ζωγράφο για να φιλοτεχνήσει την εικόνα του Σωτήρος. Εκεί συνάντησε τον ίδιο το Χριστό, πήρε το σουδάριο, το άγγιξε στο πρόσωπό Του και σχηματίστηκε η εξόχως ωραία όψη Του και της το έδωσε…
Δεύτερη παράδοση λέγει ότι Η Βερονίκη ήταν μια από τις γυναίκες που ακολουθούσαν το Χριστό, ο οποίος ανέβαινε προς το Γολγοθά. Του πρόσφερε το μαντήλι της για να σκουπίσει (να απομάξει) τον ιδρώτα του και πάνω σ’ αυτό αποτυπώθηκε η θλιμμένη όψη Του.
Το Άγιο Μανδήλιο της Βερονίκης φυλάγεται στη Ρώμη στην εκκλησία του αγίου Πέτρου, τουλάχιστον από τον 10ον αιώνα. Σε άλλες πόλεις φυλάγονται ανάλογοι «όψεις» του Κυρίου. Η εικόνα της Ρώμης έχει μήκος 0,63 και πλάτος 0,51. Στη Μόσχα επίσης υπάρχει η εικόνα του Αγίου Μανδηλίου του 12ου αιώνα.