Νέο Χρυσό η Μόνικα Ράφκα με νέα Παγκύπρια ρεκόρ

0
1786

Στην πιο μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης έχει λάβει μέρος η Μόνικα Ράφκα Λιάτσου μετά από την εξασφάλιση των απαιτούμενων ορίων συμμετοχής. Στις 22 – 24 Ιουνίου διεξήχθη το 42ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού.

Στους αγώνες αυτούς έλαβαν συνολικά 178 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα όρια ανοικτής κατηγορίας ανδρών και γυναικών. Η δική μας Μόνικα συμμετείχε στα 100μ. ύπτιο, 200μ. ύπτιο και 200μ. πεταλούδα καθώς και στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική σκυταλοδρομία. Στα 200μ. Ύπτιο έχει λάβει μέρος με 23χρονες 17χρονες και 16χρονες και κατάφερε να πάρει την 1η θέση μάλιστα καταρρίπτοντας το παγκύπριο ρεκόρ παγκορασίδων Α’ και Β’ με χρόνο 2.26.48. Το Παγκύπριο ρεκόρ στην κατηγορία γυναικών είναι κατά 5 δευτερόλεπτα πιο κάτω (2.21.04) από το 2014 και πιστεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αργήσει να το καταρρίψει.

Παρακολουθώντας την πορεία της Μόνικας , ρίχνει με πολύ γρήγορο ρυθμό τους ατομικούς χρόνους της καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και οι μεγάλες επιτυχίες δεν αργούν να έρθουν.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η μικρή θα μας αντιπροσωπεύσει στους Ολυμπιακούς αγώνες πολύ σύντομα. Μιλούμε για μεγάλο ταλέντο. Στα 100μ. Ύπτιο πήρε την 3η θέση στην κατάταξη κάνοντας όμως 2 νέα παγκύπρια ρεκόρ στις κατηγορίες παγκορασίδων Α’ και Β’ και χάνοντας το χρυσό και το χάλκινο κατά μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου πάλι από κατά πολύ μεγαλύτερες συναθλήτριες της. Στα 200μ. Πεταλούδα και 4Χ100μ. Μικτή Ομαδική επίσης έχει πάρει την 3η θέση.

Στις 6 – 9 Ιουλίου έχει παγκύπριους αγώνες της κατηγορίας της και είμαστε σίγουροι ότι με κάθε βουτιά της θα είναι 1η θέση και παγκύπριο ρεκόρ.

Ευχόμαστε στην Μόνικα Ράφκα κάθε επιτυχία και είμαστε βέβαιοι ότι είναι δεδομένη γιατί η Μόνικα εκτός του ότι είναι ανερχόμενο ταλέντο είναι αρκετά προσγειωμένη και καλός χαρακτήρας που αυτό είναι στοιχεία ενός ανερχόμενου ταλέντου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here