Monday, May 20, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΚεντρικός Μετασχηματιστής του Κορμακίτη- Κίνδυνος για όλους

Κεντρικός Μετασχηματιστής του Κορμακίτη- Κίνδυνος για όλους

Του Δρ. Γαβριήλ Καλακουτή

Οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους προτού ο Κορμακίτης γίνει ολοκαύτωμα.

Το Σάβατο,24 Ιουνίου,2017 στην εκδήλωση του Συνδέσμου Μαρωνιτών Επιστημόνων, όταν η κεντρική πλατεία του Κορμακίτη ήταν γεμάτη με κόσμο, αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω στο σύρμα που στηρίζει στο έδαφος τον κεντρικό και πιο σημαντικό και επικίνδυνο στύλο, που έχει τον μετασχηματιστή και φέρει τα ηλεκτρικά καλώδια που διακλαδώνονται και τροφοδοτούν ολόκληρο το χωριό με ηλεκτρισμό.

-Ο στύλος και τα ηλεκτρικά καλώδια ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ και ήταν θαύμα που δεν έπεσε ο στύλος με ηλεκτρισμό πάνω στους ανθρώπους που ήταν στην πλατεία. Ήταν θαύμα που τα ηλεκτρικά σύρματα δεν άγγιξαν το ένα το άλλο για να δημιουργηθεί φωτιά με όλες τις συνέπειες.

Είναι πολύ εύκολο για ένα οδηγό, που δεν ξέρει την πλατεία να προσκρούσει πάνω στο σύρμα που δεν είναι εύκολα ορατό. Μπορεί εύκολα κάποιο τρακτέρ η φορτηγό να παρασύρει το σύρμα και να ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ όλα τα σύρματα με ηλεκτρισμό που θα προκαλέσουν τεράστιες πυρκαγιές.

-Πριν 2 χρόνια ανέφερα το ίδιο θέμα για τους κινδύνους και εισηγήθηκα να γίνει έρανος για να μαζευτούν χρήματα για την μετακίνηση του κεντρικού στύλου μαζί με τον μετασχηματιστή. -Δυστυχώς κανένας δεν έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις μου.

-Εισηγούμαι οι αρμόδιοι να αποταθούν στη διοίκηση των κατεχομένων που ελέγχει τον Κορμακίτη και στην Κυπριακή Δημοκρατία, που έχουν υποχρέωση προς τους εγκλωβισμένους πολίτες για χρηματοδότηση του έργου

-Εάν για οικονομικούς η άλλους λόγους δεν ανταποκριθούν, εισηγούμαι να γίνει έρανος να μαζευτούν αρκετά χρήματα για την μετακίνηση του κεντρικού στύλου και μετασχηματιστή

Ελπίζω οι Αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους προτού θρηνήσουμε θύματα και πυρκαγιές

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments