Monday, May 6, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκκλησίαΗ Κυριακή της Θεραπείας του Λεπρού

Η Κυριακή της Θεραπείας του Λεπρού

Ο Ιησούς άγγιξε το λεπρό και αμέσως καθαρίστηκε η λέπρα του. Ο Ιησούς είναι, χωρίς αμφιβολία, ο υπέρτατος γιατρός. Έχει τη δύναμη να καθαρίζει τη λέπρα του σώματος και τη λέπρα της ψυχής (την αμαρτία). Στο σημερινό μας κόσμο η αμαρτία θεριεύει, αυτή η αρρώστια της ψυχής είναι παντού διάχυτη σε ποικίλες μορφές: η ανηθικότητα, το ψεύδος, η κλοπή, η εκμετάλλευση, η ζήλεια, η αθυροστομία, το μίσος, η φιλαργυρία, τα ναρκωτικά.

Οι σημερινοί άνθρωποι μένουν ψυχροί και αδιάφοροι προς τη θρησκεία, είναι γεμάτοι φόβους, αγωνίες, ταραχή και άγχος. Παλεύουν μεταξύ πίστεως και απιστίας, μεταξύ της Εκκλησίας του Χριστού και της Συναγωγής του σατανά, μεταξύ του φωτός και του σκότους. Σαν αετοί ανεβαίνουν στους αιθέρες και σαν χοίροι κυλιούνται στη λάσπη. «Ω γενεά άπιστη και διεστραμμένη!» Εάν συγκρίνουμε τη διαγωγή μας με εκείνη των κατοίκων των Σοδόμων και Γομόρρων … λυπούμαι να το πω, εμείς είμαστε χειρότεροι! …

Ο Γλυκύτατος Ιησούς παραπονιέται:
-Άνθρωπε, γιατί σκληρύνεις την ψυχή σου μπροστά στην αγάπη μου; Εγώ ανοίγω τα χέρια μου για να σε αγκαλιάσω, κι εσύ, ασυγκίνητος, ακολουθείς τα πάθη σου.
-Εγώ σε ευεργετώ, σου χαρίζω τη ζωή, σου δίνω πνευματικά και υλικά αγαθά, και εσύ καυχάσαι για τις ικανότητές σου, δεν Με υπολογίζεις, σαν να μην τα έλαβες από Μένα.
-Εγώ για χάρη σου ανέβηκα στο Γολγοθά, σταυρώθηκα και έχυσα το αίμα Μου για να σου ανοίξω τον Παράδεισο, και εσύ ζεις μέσα στην ασωτία και συνεργάζεσαι με εκείνους που Με αρνούνται και Με μισούν!
-Εγώ σε συγχωρώ … και εσύ τρέφεις φονικό μίσος για τους αδελφούς σου!

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Είναι καιρός να στραφούμε με πίστη στον Ιησού, το Σωτήρα μας. Ας Τον πλησιάσουμε με συντριβή, με ταπεινοσύνη, με ειλικρίνεια, νηστεύοντες και προσευχόμενοι, και ας Του πούμε όπως ο λεπρός:
-Κύριε, αν θέλεις μπορείς να μας καθαρίσεις, να φέρεις την ειρήνη στις πληγωμένες μας ψυχές.
-Κύριε, βοήθησέ μας, γιάτρεψε τη λέπρα μας.

Η Παναγία, η πνευματική μητέρα μας, οι Άγιοι και οι Άγγελοι ας μας βοηθούν καθημερινά να νικούμε το Διάβολο που μάχεται παντοιοτρόπως να μας παρασύρει στην αμαρτία.
Αμήν.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments