Saturday, May 18, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσεις3 Νοεμβρίου-Αγίου Γεωργίου του Σπόρου στον Κορμακίτη

3 Νοεμβρίου-Αγίου Γεωργίου του Σπόρου στον Κορμακίτη

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Γεώργιος του Σπόρου στο εκκλησάκι του στην παραλία του Κόρνου στον Κορμακίτη. Δεκάδες πιστοί παρευρέθηκαν και φέτος , έστω και αν ήταν καθημερινή, και εόρτασαν τον άγιο προστάτη του Κορμακίτη.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ μαζί με τον εφημέριο του Κορμακίτη Πάτερ Σελίμ Σφέιρ και τους Πάτερ Ιωσήφ Σκέντερ , Πάτερ Ακκελ και τον Πάτερ Joseph Tartak .

Eκτός από τις δεκάδες πιστών που κατέκλυσαν την παραλία τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος της κοινότητας μας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κύριος Γιαννάκης Μούσας, ο επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Στέφανος Στεφάνου ,ο έπαρχος Κερύνειας Ανδρέας Λουκά και αρκετοί άλλοι επίσημοι.

Πριν τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τη αγιογραφία που έκανε η Gina Σάρρου μέσα στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Στη καθιερωμένη του ομιλία τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα ήθη , έθιμα και τις παραδόσεις μας και τόνισε ότι πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε τη γη μας και τους τόπους μας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου ( Να αναφέρουμε ότι η εικόνα πριν από τη Θεία Λειτουργία λόγω των ανέμων έπεσε από το χώρο που βρισκόταν και έσπασε το γυαλί της ).

Μετά το τέλος και της Λιτανείας ο κόσμος, όπως κάθε χρόνο, απόλαυσε την παραδοσιακή σούβλα που ετοίμασαν από πριν στην παραλία του κόρνου. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός και έτσι ο περισσότερος κόσμος έμεινε στο γύρω χώρο από το εκκλησάκι για το καθιερωμένο φαγητό και ποτό.

Εορταστές φέτος ήταν η κληρονόμοι της οικογένειας Πατίσσιες, οι κληρονόμοι του Μιχαήλ, Πέτρου και Χαννίκα Κατσιολούδη.

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments