Saturday, April 27, 2024
ΑρχικήNewsΜαρωνίτες Στρατευόμενοι. Σε ποιά Φρουρά; Εθνική ή Θρησκευτική?

Μαρωνίτες Στρατευόμενοι. Σε ποιά Φρουρά; Εθνική ή Θρησκευτική?

Σε ποιο στρατό διερωτάται εύλογα ο Μαρωνίτης Κύπριος; Σε Εθνικό στρατό η σε Θρησκευτικό; Γιατί άλλοι να ορκίζονται με τα τρία δάκτυλα (Ορθοδοξία – Αγία Τριάδα), και οι υπόλοιποι “αλλόθρησκοι” με τα πέντε. Σε προηγούμενη χρονιά, έτρεξαν μάλιστα κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης, να χαρακτηρίσουν τους νέους μας Ναζί, με βάση την ορκωμοσία στα πέντε δάκτυλα.

Γιατί το θέμα να «κουκουλώνετε» και να ξεχνιέται, κάθε χρονιά που νέοι της κοινότητας γίνονται δέκτες ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά την κατάταξη τους, από μεμονωμένους “στρατόκα…ους” υπεύθυνους στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Μήπως είναι ένα taboo των Μαρωνιτών, και κάθε χρόνο υπερβάλουν για να προστατέψουν και να γλυτώσουν τα μωρά τους? Μήπως είναι παρεξήγηση; Όχι κύριοι, αρκετά να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας.

Για ακόμη μια χρονιά λοιπόν στο ΚΕΝ Πάφου, κάλεσαν ξεχωριστά τους “αλλόθρησκους” Μαρωνίτες στο σώμα για την νενομισμένη ορκωμοσία. Λες και αυτοί ήρθαν πρόσφυγες από το πουθενά, και σαν μη-καθαρόαιμοι Κυπραίοι πρέπει να δώσουν όρκο για υπεράσπιση της χώρας που τους φιλοξενεί.

Μαθαίνουμε ότι τους ζήτησαν να υπογράψουν κενά λευκά έντυπα, εξηγώντας τους προφορικά τι αφορούν τα συγκεκριμένα. Γιατί κενά; Γιατί προφορική επεξήγηση; Ποιος ο λόγος που κανένας φορέας της κοινότητας δεν είναι ενημερωμένος για αυτές τις ετήσιες πλέον διαδικασίες.

Ζητούμε άμεση διερεύνηση των περιστατικών από την ηγεσία της κοινότητας, καθώς και μια Επίσημη ενημέρωση από την Εθνική Φρουρά για τις διαδικασίες που αφορούν την ένταξη των Μαρωνιτών Νέων στο στράτευμα. Ζητούμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη πλέον το συγκεκριμένο θέμα, και να πάψει η χαλαρή αντιμετώπιση του.

Οι Μαρωνίτες κύριοι, έχουν όλα τα δικαιώματα που ορίζει το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Πρόσφεραν, προσφέρουν και θα προσφέρουν στη πατρίδα. Διαφυλάξαμε και θα διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της. Δεν ανεχόμαστε πλέον συμπεριφορές από μεμονωμένες μονάδες στην Εθνική Φρουρά, οι οποίες στόχο έχουν να πολώσουν και να φανατίσουν το στράτευμα, εναντίων σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε δεν ανήκει στην Ορθόδοξη Πίστη.

Διευκρινίζουμε ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν αφορούν όλη την ηγεσία και την διεύθυνση της Εθνικής Φρουράς. Σεβόμαστε τον ορισμό, την σημασία και την λειτουργία της Εθνικής Φρουράς, αλλά ταυτόχρονα απαιτούμε και τον στοιχειώδη σεβασμό.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments