Friday, March 29, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκπρόσωποςΕυρώπη, σε ευχαριστούμε!

Ευρώπη, σε ευχαριστούμε!

Ευρώπη, σε ευχαριστούμε!

Πηγή: https://www.facebook.com/maroniteslive

Ιστορική μέρα για τη Μαρωνιτική Κοινότητα. Το επιβλητικό Κέντρο Συνεργασίας στον Κορμακίτη άνοιξε και επίσημα τις πύλες του το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων. Το έργο συνολικής αξίας 1.3 εκ. ευρώ, το οποίο μεταξύ άλλων θα φιλοξενεί το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κορμακίτη, εγκαινιάστηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο Γενικός Διευθυντής Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ Mario Nava, ο Επικεφαλής του Γραφείου του UNDP Cyprus Jakhongir Khaydarov, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών Γιαννάκης Μούσας, ο Επικεφαλής της Τοπικής Αρχής Κορμακίτη Αντωνάκης Σάρρου, καθώς και εκπρόσωποι της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας.

Ο κ. Nava συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου ενώ σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται δίπλα στη Μαρωνιτική Κοινότητα σε αυτό το ταξίδι. «Ήμαστε μαζί σας χθες, όταν μιλήσαμε για αυτήν την ιδέα για αυτό το Κέντρο, είμαστε μαζί σας σήμερα, θα είμαστε μαζί σας αύριο, θα είμαστε μαζί σας μεθαύριο και θα είμαστε μαζί σας σε όλο το ορατό μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών ανέφερε ότι «μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, αυτός ο ιερός τόπος, όπου πολλοί από εμάς μάθαμε να διαβάζουμε και να γράφουμε, ζωντανεύει και πάλι». Απευθυνόμενος στον κ. Nava, ο Εκπρόσωπος εξέφρασε εκ μέρους όλων των Μαρωνιτών της Κύπρου τις πιο θερμές του ευχαριστίες σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εκ μέρους και των τεσσάρων Μαρωνίτικων χωριών μας Αγία Μαρίνα, Ασώματος, Καρπάσια και Κορμακίτης, με μια φωνή λέμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ!».

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Συνεργασίας Αντώνης Σκούλλος προέβη σε παρουσίαση των προγραμμάτων που θα υλοποιεί το κέντρο, μέσω των οποίων θα προωθεί τις ιδέες της ειρηνικής συνύπαρξης, της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού ανάμεσα σε όλες τις κοινότητες του τόπου.

Οι εικόνες από την εκδήλωση μιλούν από μόνες τους. Το Κέντρο Συνεργασίας είναι πλέον πραγματικότητα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments