Thursday, May 2, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκκλησίαΟ Πάπας Φραγκίσκος απονέμει στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Selim Jean Sfeir...

Ο Πάπας Φραγκίσκος απονέμει στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Selim Jean Sfeir τον τίτλο του Δικηγόρου της Ρότας

Ο Πάπας Φραγκίσκος απονέμει στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Selim Jean Sfeir τον τίτλο του Δικηγόρου της Ρότας

«Κατόπιν αιτήσεως του Κοσμήτορα του Δικαστηρίου της Ρωμαϊκής Ρότας, του Εξοχότατου Alejandro Arelliano Cedillo, και με την έγκριση του Δικαστικού οργάνου αυτού του Δικαστηρίου, η Αυτού Αγιότητα Πάπας Φραγκίσκος, απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών της Κύπρου, Selim Jean Sfeir, τον τίτλο του «Δικηγόρου της Ρότας» (Επίσημη Εφημερίδα του κράτους του Βατικανού, «L’Osservatore Romano για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου 2022). Αυτό το «Δίπλωμα Δικηγόρου της Ρωμαϊκής Ρότας» θα του απονεμηθεί από τον Κοσμήτορα του Δικαστηρίου της Ρωμαϊκής Ρότας στο όνομα της Αυτού Αγιότητας στις 3 Δεκεμβρίου 2022, μετά από διάλεξη με τίτλο «Δικαιοσύνη και Ειρήνη» που θα δωθεί στην Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου στη Λευκωσία.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Selim Jean Sfeir γεννήθηκε στο Rayfoun στις 2 Σεπτεμβρίου 1958. Χειροτονήθηκε υποδιάκονος το 1986, στη συνέχεια διάκονος το 1987 και ιερέας στις 22 Μαΐου 1988, με την απόθεση των χεριών του Επισκόπου Mikhael Doumit στην εκκλησία του Αγίου Ρόκου στο Rayfoun. Χειροτονήθηκε Χωρεπίσκοπος στις 11 Νοεμβρίου 2020 με την απόθεση των χεριών του Αρχιεπισκόπου Paul Rouhana, στη συνέχεια χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου στις 29 Ιουλίου 2021 με την απόθεση των χεριών του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μαρωνιτών Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Καρδιναλίου Bechara Boutros Al-Rahi στον ναό της Μεταστροφής του Αποστόλου Παύλου (Επισκοπική έδρα) στο Achkout.

Ο Αρχιεπίσκοπος Sfeir απέκτησε πανεπιστημιακούς τίτλους στο κανονικό και αστικό δίκαιο από το Ποντιφικό Πανεπιστήμιο του Λατεράνου στη Ρώμη, διδακτορικό δίπλωμα στο κανονικό και αστικό δίκαιο στις 5 Ιουλίου 2001, πτυχίο θεολογίας από το Πανεπιστήμιο του Αγίου Πνεύματος – Kaslik, πτυχίο ανατολικού εκκλησιαστικού δικαίου από την Ποντιφική Σχολή Ανατολής και δίπλωμα στη μελέτη των αιτίων των Αγίων των Αγίων το 1999.

Μιλάει αραβικά, γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά και ελληνικά. Ήταν υπεύθυνος για νομικά θέματα στο Βικαριάτο της Sarba και στο Μαρωνιτικό Δικαστήριο του Zouk Mosbeh. Διετέλεσε δικαστικός αντιπρόσωπος και πρόεδρος του δικαστηρίου της Μαρωνιτικής Επισκοπής Κύπρου πριν διοριστεί Πατριαρχικός Διαχειριστής της Μαρωνιτικής Αρχιεπισκοπής Κύπρου στις 3 Νοεμβρίου 2020 και Αρχιεπίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου στις 29 Ιουλίου 2021.

Υπηρέτησε επίσης πολλές ενορίες στο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων των Sarba, Zouk Mikael και Achkout, και υπηρέτησε ενορίες στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων του Ασωμάτου, Καρπάσιας, Κορμακίτη, Λευκωσίας και Λάρνακας.

Είναι μέλος πολλών Επισκοπικών συμβουλίων, Φιλανθρωπικών οργανώσεων και ιδρυμάτων διαθρησκευτικού διαλόγου καθώς και συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Λευκωσία 21/11/2022
Γραμματεία

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments