Tuesday, April 23, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσεις1η Συνάντηση / Συνεδρίαση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

1η Συνάντηση / Συνεδρίαση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/02/2022 η πρώτη συνάντηση / συνεδρίαση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη. Στις 16:00 μ.μ. ο Εφημέριος Κορμακίτη Πατέρας Ανδρέας Π. Κατσιολούδης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Συγκαθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη εν τη παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Σελίμ Σφέιρ. Η Θεία Λειτουργία ήταν αφιερωμένη σε όλα τα μέλη της Εκ-κλησιαστικής Επιτροπής καθώς και για όλους τους νεκρούς.

Ακολούθως, στις 17:00 πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη. Η Συνεδρίαση ξεκίνησε με ομιλία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Σελίμ Σφέιρ ως πιο κάτω:

“Αγαπητά εν Χριστώ αδέλφια,

Είμαι πράγματι πολύ περήφανος για αυτή την Επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη. Ευχαριστώ τον Κύριο για την παρουσία σας, επειδή ο καθένας από εσάς έχει μια αποστο-λή να εκτελέσει και γνωρίζω τον καθένα σας προσωπικά. Θέλω να σας πω με όλη μου την καρδιά, όχι μόνο με την ιδιότητα μου ως Αρχιεπίσκοπος αλλά επειδή είμαστε όλοι μαζί στην μεγάλη αποστολή του Ιησού Χριστού.

Ο Κορμακίτης, είναι μια ενορία του Ιησού Χριστού, μια Μαρωνιτική ενορία. Είμαστε ό-λοι το σώμα του Χριστού. Εργαζόμαστε όλοι για την ενότητα, για την αγάπη, για την ει-ρήνη. Εργαζόμαστε ώστε να επιστρέψουμε όλοι στην Ενορία και σε όλες τις Ενορίες μας.

Πρέπει, πρέπει, πρέπει, να δουλέψουμε όλοι μαζί για την ενότητα επειδή παίρνουμε την ίδια Θεία Ευχαριστία, πιστεύουμε στην ίδια πίστη και αγαπούμε όλοι την ίδια εκκλησία του Κορμακίτη, αυτήν του Αγίου Γεωργίου. Πρέπει να είμαστε ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλο αλλά για την Εκκλησία είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε στην Εκκλησία, δηλαδή με όλη μας την καρδιά και την προσοχή μας μπροστά από τον Κύριο που μας αγαπά απεριόρι-στα. Ο Ιησούς είναι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή μας. Είναι παρών ώστε να γίνουμε ά-γιοι. Ζούμε την αγιότητα σημαίνει ζούμε κάθε μέρα με πίστη στην πίστη μας και στην ερ-γασία μας.

Αυτή η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Κορμακίτη και όλα τα ονόματα που βρίσκονται στην Απόφαση Διορισμού καλούνται να είναι πιστά και να ορκιστούν στο Ευαγγέλιο για να είμαστε πιστοί στο καθήκον που μας ανατίθεται.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια στα νέα σας καθήκοντα.

  • Σελίμ Σφέιρ
    Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου”
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments