Με Πρώτη Κυρία, πολιτική ηγεσία και πολλούς πρεσβευτές η φετινή πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου

0
320

Με Πρώτη Κυρία, πολιτική ηγεσία και πολλούς πρεσβευτές η φετινή πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου

Την προσεχή Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021 οι Μαρωνίτες της Κύπρου γιορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο του Σπόρου. Η γιορτή λαμβάνει τη μορφή λαϊκής πανηγύρεως αφού αυτή τελείται στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην παραθαλάσσια περιοχή Κόρνος στον Κορμακίτη. Η ημέρα αρχίζει με πανηγυρική Θεία Λειτουργία και συνεχίζει με σούβλες και φαγοπότι στη δανδελένια ακρογιαλιά του Κορμακίτη.

Εφέτος στον Άγιο Γεώργιο, στο περιγιάλι, αναμένεται να δώσουν το παρόν τους πολλοί επώνυμοι καθώς και πλήθος κόσμου. Πηγές της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι στην πανήγυρη θα είναι παρόντες, ως προσκεκλημένοι του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, βουλευτές, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος του ΡΙΚ, δήμαρχοι και πολλοί άλλοι επίσημοι. Επιπλέον, το παρόν τους στον Άγιο Γεώργιο αναμένεται να δώσουν πολλοί ξένοι πρέσβεις, ως προσκεκλημένοι του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου.

Τη Θεία Λείτουργια στον Κόρνο θα τελέσουν στις 10.00 π.μ. από κοινού ο νέος Αποστολικός Νούντσιος του Πάπα Αρχιεπίσκοπος Αδόλφο Τίτο Ιλλάνα ο οποίος αφίχθηκε από τα Ιεροσόλυμα και ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Σελίμ Σφέιρ.

Στο μεταξύ, η Τοπική Αρχή με την στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κορμακίτη έχει αναλάβει όλα τα θέματα καθαριότητας του χώρου, μεταφοράς αποχωρητηρίων και την επιδιόρθωση του δρόμου που οδηγεί στο γραφικό ξωκλήσι. Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορμακίτη Ηλίας Κατσιολούδης ανέφερε ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει για να γιορτάσουμε με τη δέουσα λαμπρότητα τον προστάτη Άγιο του χωριού μας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πάμε για μια άλλη μια λαμπρή πανήγυρι του προστάτη μας Άγιου στο περιγυάλι του Κορμακίτη. Όλα αυτά ασφαλώς καιρού επιτρέποντως!