Τραγική η κατάσταση για την διέλευση στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου

0
324

Τραγική η κατάσταση για την διέλευση στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου

Μαρτύριο περνούν καθημερινά δεκάδες εργαζόμενοι και μαθητές που προσπαθούν να περάσουν το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και να πάνε στις δουλειές τους και στα σχολεία τους και Τουρκοκύπριοι και Μαρωνιτες.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται στο οδόφραγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου για να περάσει κάποιος χρειάζεται τουλάχιστον 25 με 30 λεπτά, μια απόσταση 200 μέτρων.

Σε άρθρο στον Φιλελεύθερο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 ο Μιχάλης Χατζηβασίλης αναφέρει ότι η αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε ότι είναι αναγκασμένη να καταχωρεί τα στοιχεία όλων όσων μπαινοβγαίνουν και συστήνει κατανόηση από τους διερχόμενους.

Στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου υπάρχουν δύο σημεία διέλευσης και είναι για όλους τα ίδια και Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους και Μαρωνίτες και ξένους.

Δυστυχώς το σύστημα που χρησιμοποιεί η Αστυνομία είναι απαρχαιωμένο. Δεν μπορεί στο σημείο διέλευσης των Τουρκοκυπριακών αρχών ποτέ να μη δημιουργούνται ουρές αυτοκίνητων και στην Κυπριακή Δημοκρατία να υπάρχει αυτό το πρόβλημα, όχι μόνο τα πρωινά αλλά και όλο το 24ωρο, όχι μόνο στην είσοδο αλλά και στην έξοδο.

Ας επέμβει το αρμόδιο Υφυπουργείο, το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και ψηφιακής Πολιτικής να λύσει αυτό το πρόβλημα. Η πλειοψηφία των διερχομένων περνούν καθημερινά. Τα στοιχεία τους πρέπει να υπάρχουν στα συστήματα, εάν έχουν φυσικά συστήματα… ή μήπως τελικά το κάνει επίτηδες η αστυνομία για να βασανίσει τον κόσμο για να μην πηγαινοέρχονται?

Ελπίζουμε ότι τόσο η Αστυνομία Κύπρου ( https://www.facebook.com/cypolice/), όσο και ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου (https://www.facebook.com/photiouypam), όσο και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και ψηφιακής Πολιτικής (https://www.facebook.com/DepMinRIDcy) να επιληφθούν του θέματος και να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Βρισκόμαστε κύριοι το 2021, η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου, δεν βρισκόμαστε στον μεσαίωνα.