Υδροδότηση Κορμακίτη, ενέργειες και επίλυση του προβλήματος

0
331

Υδροδότηση Κορμακίτη, ενέργειες και επίλυση του προβλήματος

Μετά την τελευταία δημοσίευση της ιστοσελίδας μας για το πρόβλημα της υδροδότησης του Κορμακίτη , τόσο η Τοπική Αρχή Κορμακίτη, το Κοινοτικό Συμβούλιο του Χωριού αλλά και ο Εκπρόσωπος ενήργησαν έτσι ώστε να επιλυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα της υδροδότησης.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, αγοράστηκε νέα ηλεκτροτουρπίνα 25άρα και τοποθετήθηκε στην πηγή του νερού του χωριού. Αφαιρέθηκε η παλιά ηλεκτροτουρπίνα 15άρα και επιδιορθώθηκε και επανατοποθετήθηκε πίσω στην πηγή.

Τοποθετήθηκε νέο ταμπλό για τον ηλεκτρισμό όπου ελέγχονται και οι δύο ηλεκτροτουρπίνες. Με την εγκατάσταση του και την λειτουργία και των δύο , το χωριό τώρα έχει όλο το 24ωρο νερό. Τις καθημερινές λειτουργεί η 15άρα ηλεκτροτουρμπίνα η οποία στέλνει περίπου 16 τόνους νερό την ώρα ενώ το Σαββατοκύριακο λειτουργεί η 25άρα ηλεκτροτουρμπίνα η οποία στέλνει περίπου 25 τόνους νερό την ώρα.

Σύντομα θα γίνει και η τροποποίηση του νερού έτσι ώστε το νερό να πηγαίνει απευθείας στο ντεπόζιτο της Κοτσινόγιας και από εκεί να γεμίζει και το ντεπόζιτο της Κουρνούτας( του Γιαλλούρη) χωρίς να χρειάζεται το μοτοράκι να στέλνει νερό από την Κουρνούτα στην Κοτσινόγια και να χρεώνεται η Τοπική Αρχή το ρεύμα για το μοτοράκι, το ποιο το κόστος του είναι αρκετά ψηλό.

Αποφασίστηκε σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ότι το πάγιο για το νερό θα αυξηθεί και όλα τα ρολόγια θα καταγραφούν και θα μετριούνται και ο καθένας θα πληρώνει σύμφωνα με την κατανάλωση του όταν υπερβαίνουν την ποσότητα του πάγιου ποσού.

Μετά τις τελευταίες επιδιορθώσεις και τοποθετήσεις της νέας τουρμπίνας το χωριό έχει νερό σχεδόν καθημερινά.

Έχουν ξεκινήσει και την είσπραξη των λογαριασμών του νερού και αναμένεται ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα ξοφληθούν όλοι οι λογαριασμοί του νερού. Στην συνέχεια θα καταγραφούν όλα τα ρολόγια και θα σφραγιστούν και εκεί που είναι χαλασμένα θα τοποθετηθούν νέα.

Σκοπός τόσο της Τοπικής Αρχής όσο και του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι όπως υπάρχει νερό στο χωριό όλο το 24ωρο.

Για να δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες για την υδροδότηση του Κορμακίτη κάντε κλικ ΕΔΩ