Thursday, December 7, 2023
ΑρχικήΚοινότηταΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΔΡΟΥ- Αναβολή ετήσιας χοροεσπερίδας

ΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΔΡΟΥ- Αναβολή ετήσιας χοροεσπερίδας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΔΡΟΥ- Αναβολή ετήσιας χοροεσπερίδας

Το Δ.Σ του σωματείου μας συνήλθε εκτάκτως χθες 11/07/2021 για να μελετήσει την πολύ δυσμενή εξέλιξη των θετικών κρουσμάτων covid-19 σε σχέση με την εξαγγελθείσα εκδήλωση / χοροεσπερίδα του σωματείου μας στις 16/07/2021.

Στην συνεδρίαση καλέστηκαν και παρευρέθηκαν οι κοινοτάρχες Αγίας Μαρίνας κ. Παρτελλής Χ`Φεσσά και Κοτσιάτη κ. Αντώνης Καμηλάρης τους οποίους το σωματείο μας ευχαριστεί για την στήριξη και άψογη συνεργασία τους.

Στην συνάντηση έγινε ενδελεχής εξέταση των σημερινών δεδομένων όσο αφορά την πανδημία και ομόφωνα θεωρήθηκε πως θα ήταν πιο φρόνιμο αλλά κυρίως πιο υπεύθυνο να αναβληθεί η χοροεσπερίδα αφού σημασία για όλους μας έχει πρωτίστως η διαφύλαξη της υγείας όλων.

Είναι με μεγάλη λύπη που καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση γιατί τόσο το σωματείο μας αλλά και οι κοινοτάρχες μας προετοιμαστήκαμε για μια βραδιά γεμάτη ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ !

Κανένας δεν υπολόγισε σε αυτή την πανδημική αρνητική εξέλιξη αφού την ημερομηνία εξαγγελίας της χοροεσπερίδας μας ( 17/06/2021 ) μετρούσαμε μόλις 65 κρούσματα με ποσοστό θετικότητας το 0.19% και προσδοκούσαμε σε μηδενικά κρούσματα την ημερομηνία της χοροεσπερίδας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την απολογία μας σε όλους ( και είναι πολλοί ) που ανταποκρίθηκαν θετικά στις προσκλήσεις μας και δήλωσαν συμμετοχή και τους υποσχόμαστε πως η εκδήλωση του Κέδρου θα πραγματοποιηθεί όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Είναι δυστυχώς η 4η χρονιά ( τα 2 τελευταία είναι παγκύπριο / παγκόσμιο φαινόμενο ) που λόγω απρόβλεπτων λυπηρών εξελίξεων στερούμε από τους Μαρινιώτες και φίλους του σωματείου το πανηγυρικό Μαρινιώτικο ξεφάντωμα που στόχο έχει πάντα την ανανέωση της πίστης και ελπίδας για λευτεριά του μαρτυρικού μας χωριού.

Θα θέλαμε και πάλι να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Μούσα που είχε την καλοσύνη να θέσει την χοροεσπερίδα υπό την αιγίδα του, στους κοινοτάρχες Αγίας Μαρίνας και Κοτσιάτη, στα οργανωμένα σύνολα που δήλωσαν συμμετοχή και συμπαράσταση, στις αρκετές προσωπικότητες που απάντησαν θετικά στην πρόσκληση μας, στους χορηγούς μας, στο γυναικείο σώμα του Κέδρου, στον κάθε Μαρινιώτη και φίλο του Κέδρου που διαχρονικά στηρίζουν το ιστορικό μας σωματείο και την εταιρεία ELMA Productions για την σκληρή και επαγγελματική δουλειά προετοιμασίας Video Clip του λαοφιλούς τραγουδιού Αγία Μαρίνα που ηχογραφήθηκε επίσημα και νόμιμα από τον Γιώργο Λακκοτρύπη και θα εμφανιζόταν για πρώτη φορά στην χοροεσπερίδα.

Λυπούμαστε γιατί πραγματικά έγινε μια τεράστια προσπάθεια / προεργασία για μια άρτια οργανωμένη χοροεσπερίδα η οποία αναβάλλεται όχι εξ υπαιτιότητας του σωματείου μας και των άλλων συντελεστών που συμμετείχαν γι` αυτό το σκοπό αλλά λόγω πανδημίας.

Στα τόσα προβλήματα που ταλανίζουν το σωματείο μας προστίθεται και αυτό της ύπουλης ασθένειας που μας στερεί τις πολλές εκδηλώσεις που θα μπορούσε το σωματείο μας να οργανώσει και οι οποίες θα στήριζαν οικονομικά το προσφυγικό μας σωματείο.

Είμαστε όμως βέβαιοι πως θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε γιατί επαναλαμβάνουμε πως…ΟΣΟ Ο ΚΕΔΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ , Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ.

Να ενημερώσουμε επίσης πως η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την οποία το σωματείο μας προσφέρει στην μνήμη όλων των Μαρινιωτών που έφυγαν, θα γίνει κανονικά και με βάση των μέτρων που λήφθηκαν από τον Εφημέριο και την εκκλησιαστική επιτροπή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσες και όσους φέρουν το όνομα της Μεγαλόχαρης Προστάτιδας μας, σε όλους τους Μαρινιώτες αλλά και σε όσες και όσους φέρουν το όνομα του Προφήτη Ηλία και γιορτάζουν στις 20 Ιουλίου.

Με εκτίμηση
Δ.Σ Κέδρου Αγίας Μαρίνας 12/07/2021

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments