Κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό ο Κορμακίτης

0
888

Ανακοίνωση Τοπικής Αρχής Κορμακίτη.

Ο Επικεφαλής της Τοπικής Αρχής Κορμακίτη κ. Αντωνάκης Αυγουστίνου Σάρρου, έλαβε σήμερα από την «Αρχή Ηλεκτρισμού- KIBTEK» , την τελευταία προειδοποίηση για το χρέος που έχει η τοπική αρχή προς την «KIBTEK» .

Το ποσό το οποίο έχει χρέος η Τοπική Αρχή ανέρχεται σε περίπου 12 500 στερλίνες και χρονολογείται από το Σεπτέμβριο του 2015. Το ποσό αυτό δημιουργήθηκε μετά την τοποθέτηση ηλεκτρικών πασσάλων και ρεύματος στην πηγή από όπου προμηθεύεται το χωριό νερό.

Η τότε Τοπική Αρχή ήρθε σε συμφωνία με την αρχή ηλεκτρισμού, όπως πληρώσουν το ανάλογο ποσό από τον Σεπτέμβρη του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2020 σε μηνιαίες δόσεις του ποσού των 200 στερλινών μηνιαίως. Η τότε Τοπική Αρχή πλήρωσε μόνο την πρώτη δόση , 200 στερλίνες, και δεν πλήρωσε άλλη δόση.

Η «KIBTEK» τόνισε ότι εάν δεν πληρωθεί άμεσα το ποσό αυτό μαζί με τους τόκους θα κόψει το ρεύμα από την ηλεκτρογεννήτρια της πηγής και έτσι το χωριό θα μείνει χωρίς νερό. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν έγινε κατορθωτή η οποιαδήποτε συμφωνία γιατί όπως ανάφερε η «KIBTEK» δεν τηρήθηκαν οι προηγούμενες συμφωνίες.

Ο Επικεφαλής της Τοπικής Αρχής επικοινώνησε τόσο με το Κοινοτάρχη Κορμακίτη και την Κοινοτική Αρχή . όσο και με τον Εκπρόσωπο για την επίλυση του θέματος. Αύριο ο ίδιος θα επισκεφθεί την «KIBTEK» για μια τελευταία προσπάθεια να βρεθεί λύση στο νέο δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κορμακίτης.

Από την Τοπική Αρχή Κορμακίτη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here