Τεράστια επιτυχία η 1η χοροεσπερίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορμακίτη « Η ΛΑΟΤΡΥΠΑ»

0
749

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στο Κέντρο Ταμασιάνα Πέρα Ορεινής η 1η χοροεσπερίδα του Κυνηγετικού συλλόγου Κορμακίτη « Η ΛΑΟΤΡΥΠΑ»

Πέρα των 300 ατόμων παρευρέθηκαν στην χοροεσπερίδα μεταξύ και των οποίων και ο εκπρόσωπος της κοινότητας μας κ. Γιαννάκης Μούσας.

Μοναδική χοροεσπερίδα με παρουσιάσεις από την ζωή των κυνηγών του Κορμακίτη στα παλιά χρόνια και σήμερα και με ιστορίες από του ς κυνηγούς αλλά και τους κυνηγότοπους του Κορμακίτη. Το ιδιαίτερο ότι τα τραπέζια είχαν ονόματα από περιοχές του Κορμακίτη.

Πριν από τις ομιλίες παρουσιάστηκαν βίντεο από την ζωή των κυνηγών και ιστορίες του που ετοίμασε ο Πεππίνος Α. Σκούλλου. Στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της Λαότρυπας ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του σωματείου και στην δράση του. Τόνισε ότι  η Λαότρυμα είναι πάντα έτοιμη  να βοηθήσει σε ότι της ζητηθεί για το καλό του Κορμακίτη.

Στην συνέχεια μίλησε ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στην βουλή των αντιπροσώπων ο οποίος συνεχάρη την ΛΑΟΤΡΥΠΑ για την μεγάλη της προσφορά στον Κορμακίτη και τόνισε ότι οι Κορμακτζιδκιανοί έχουν δύο αγάπες , το ποδόσφαιρο και το κυνήγι. Ανάφερε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα από το σωματείο τους και τόνισε ότι ελπίζει σύντομα να κυνηγήσουν ξανά στον Κορμακίτη. Σε δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Εκπρόσωπος ανάφερε « Με χαρά παρευρέθηκα χθες βράδυ στη χοροεσπερίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορμακίτη “Η Λαότρυπα”. Μια ωραία και πρωτοποριακή εκδήλωση που κατάφερε να συγκεντρώσει τον υπέροχο κόσμο του κυνηγιού, τον αγνό κόσμο του Κορμακίτη. Και μέσα από μοναδικές προβολές και εξιστορήσεις, να αναδείξει και να προβάλει αυτό το διαχρονικά μεγάλο μεράκι των κατοίκων του Κορμακίτη, το κυνήγι. Που αναμφίβολα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της λαογραφίας του χωριού. Και όλα αυτά έγιναν στην Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική, την για πολλούς από εμάς στον Κορμακίτη μητρική μας γλώσσα. Με θέρμη συνεχάρηκα τον Πρόεδρο Κόκο Σκούλλο και το Δ.Σ. του συλλόγου “Η Λαότρυπα” για την εν γένει δράση και τη σημαντική προσφορά τους προς τους κυνηγούς του Κορμακίτη. Τους κάλεσα ταυτόχρονα να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον θετικό ρόλο που έχουν αναπτύξει και που αποδεδειγμένα συμβάλλει στην πρόοδο και στην ευημερία του χωριού. Τους ευχαριστώ για τη δημοσίως δεδηλωμένη προθυμία και ετοιμότητα τους να στηρίξουν τις προσπάθειες του Εκπροσώπου και τους διαβεβαιώνω πως σύντομα θα ξανασυναντηθούμε για να δούμε τα επόμενα βήματα.»

Μετά τις ομιλίες το σωματείο της ΛΑΟΤΡΥΠΑΣ τίμησε δύο παλιούς κυνηγούς , τον Ιωσήφ Κατσιολούδη και τον Ρογήρο Βαρνάβα για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά τους στο Σύλλογο της ΛΑΟΤΡΥΠΑΣ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΛΑΟΤΡΥΠΑΣ στο τέλος τίμησε και τον πρόεδρο του, Κόκο Σκούλλο για την προσφορά του προς το σωματείο.

Μετά το τέλος έγινε η κλήρωση του λαχνού της Λαότρυπας και οι τυχεροί αριθμοί είναι :
1. Ο λαχνός με αριθμό 886 κερδίζει το κυνηγετικό όπλο Franchie.
2. Ο λαχνός με αριθμό 1875 το ταξιδιωτικό κουπόνι αξίας €400.
3. Ο λαχνός με αριθμό 1804 κερδίζει την παραδοσιακή βούρκα.

Για να δείτε φωτογραφίες από την χοροεσπερίδα κάντε κλικ ΕΔΩ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here