Εορτή της Σύναξης της Θεοτόκου – 26 Δεκεμβρίου- Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη

0
466

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα της εορτής της Σύναξης της Θεοτόκου, έγινε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ.

Πριν από την Θεία Λειτουργία η χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη παρουσίασε διάφορους παραδοσιακούς ψαλμούς στα Αραβικά και στα Αραμαϊκά. Την χορωδία διεύθυνε η Ράνια Αλ Ναζζάρ. Μια αξιόλογη προσπάθεια της χορωδίας μας η οποία έψαλλε μαζί με τους ψάλτες κατά την διάρκεια όλης της Θείας Λειτουργίας.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων κύριος Γιαννάκης Μούσας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ κύριος Νίκος Τορναρίδης , ο Βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ Κερύνειας Μάριος Μαυρίδης καθώς επίσης και αρκετοί πιστοί.

Με το τέλος της χορωδίας ο αντιπρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ευχαρίστησε την χορωδία και τους ψάλτες για το έργο που επιτελεί. Επίσης ευχαρίστησε και την Ράνια για το μεγάλο έργο που επιτελεί και τόνισέ ότι η επιτροπή θα την βοηθήσει και οικονομικά. Αναφέρθηκε για τα δεκάχρονα του Αρχιεπισκόπου και τον συγχάρηκε για τα δέκα χρόνια της αρχιερατικής του διακονίας και τόνισε ότι το καλύτερο δώρο για τον αρχιεπίσκοπο είναι η προσευχή και κάλες τον κόσμο να προσευχηθούν όλοι μαζί για τον αρχιεπίσκοπο.

Κατά την ομιλία του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα δέκα χρόνια της Αρχιερατικής του Διακονίας και ανάφερε ότι ένιωθε από πριν ότι ανήκει σε αυτή την χώρα και τόνισε ότι αγαπά την Κύπρο και θα συνεχίσει να αγαπά το νησί μας και ότι δεν μπορεί να ζει χωρίς αγάπη . Προσπάθησε αυτά τα δέκα χρόνια να ανακαλύψει την αγάπη μέσα από τον κόσμο. Ζήτησε ένα δώρο από τον καθένα και αυτό το δώρο είναι η προσευχή. Ζήτησε από τον καθένα να προσεύχεται για αυτό και τόνισε ότι χρειάζεται αυτή την προσευχή από όλους. Αναφέρθηκε στην παράδοση και τόνισε ότι η παράδοση μας είναι ζωντανή και συνεχίζει να είναι ζωντανή. Έκανε αναφορά για την κοινότητα του Κορμακίτη και αναφέρθηκε ότι είναι μια κοινότητα ζωντανή και δραστήρια. Στο τέλος κάλεσε όλους όσους θέλουν να προσφέρουν στην εκκλησία να πάνε κοντά του και ο ίδιος είναι ανοικτός για όλους , ανάφερε ότι η εκκλησιά είναι ανοικτή σε όλους και ότι η εκκλησία είναι ο ίδιος ο κόσμος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας γύρω από το χωριό.

Για να δείτε φωτογραφίες από τη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 26 Δεκεμβρίου κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε και να ακούσετε τους Χριστουγεννιάτικους ψαλμούς από την Χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Για να ακούσετε το κήρυγμα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ κάντε κλικ ΕΔΩ

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here