Μια εικόνα χίλιες λέξεις, δύο εικόνες???

0
863

Προσωπικά ως άτομο και ως ιστοσελίδα θεώρησα σωστό να μην ασχοληθώ ξανά με θέματα που αφορούν την εκκλησία διότι δυστυχώς όσες φορές και αν τα λέμε …. κάποιοι κόλακες και αυλοκόλακες βρίσκουν σημεία και τέρατα να αντικρούουν τις αλήθειες και τις πραγματικότητες- δεν ακουγόμαστε και κατηγορούμαστε για αρνητική στάση απέναντι στην εκκλησία μας και στην ηγεσία της…

Δυστυχώς οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και ας προβληματιστεί ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος μας, η Εκκλησιαστική επιτροπή Κορμακίτη αλλά και όλοι μας για τις εικόνες τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων και στις 26 του μήνα.

Μισοάδεια εκκλησία τα μεσάνυχτα, μισοάδεια εκκλησία στις 26 του μήνα, στην καθιερωμένη λιτανεία στις 26 ελάχιστα άτομα με τον Αρχιεπίσκοπο… και μην προσπαθήστε να βρείτε διάφορες δικαιολογίες αλλά να βρείτε την πραγματική αιτία….

Κάποτε οι εξώστες ήταν γεμάτοι από νέους, αυτές τις μέρες ούτε σημάδι. Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του γύρισε το κεφάλι του προς τους εξώστες για να απευθυνθεί στους νέους αλλά νέοι δεν υπήρχαν… γιατί άραγε???

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας , ξεκινώντας από τον Αρχιεπίσκοπο, την Εκκλησιαστική Επιτροπή, το Κοινοτικό συμβούλιο, το σωματείο… όλοι ανύπαρκτοι στους προγραμματισμούς για τους νέους μας … εκτός από τον Άγιο Βασίλη της Καθολικής Νεολαίας και τα Κάλαντα στην ΚΜΑ με τα παιδιά δεν υπήρχε τίποτε άλλο οργανωμένο για κανένα και από κανένα.

Ένα χωριό γεμάτο νέους χωρίς νέους, ένα χωριό γεμάτο με επιδιορθωμένα σπίτια χωρίς κόσμο, μια εκκλησία τεράστια για να δεχθεί κόσμο χωρίς κόσμο…

Γιατί άραγε? Ας αναλογιστεί ο καθένας και ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Δεν μιλάμε για έργα εδώ, δεν μιλάμε για πέτρες , δεν μιλάμε για μνημεία… μιλάμε για ανθρώπους , μιλάμε για ψυχές, μιλάμε για ζωή μιλάμε για το μέλλον του Κορμακίτη… οι εικόνες δυστυχώς μιλανε…

(Η πρώτη φωτογραφία είναι από την Θεία Λειτουργία στις 25 Δεκε,νρίου τα μεσάνυχτα και η δεύτερη φωτογραφία από την Θεία Λειτουργία στις 26 Δεκεμβρίου )
,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here