Saturday, April 20, 2024
ΑρχικήΆρθραΜαρωνιτική Κοινότητα Κύπρου- Ανάγκη διαχωρισμού των διοικητικών θεμάτων από τα θρησκευτικά

Μαρωνιτική Κοινότητα Κύπρου- Ανάγκη διαχωρισμού των διοικητικών θεμάτων από τα θρησκευτικά

Του Αντώνη Ηλία Κασάπη

Εμείς οι Μαρωνίτες της Κύπρου είμαστε ιδιαίτερα αφοσιωμένοι στη θρησκεία μας και στην Εκκλησία μας.
Αγαπούμε τις Εκκλησίες μας και τη θρησκευτική μας παράδοση. Θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτή τη δυνατή παράδοση μας.

Την ίδια στιγμή, είμαστε τώρα στον 21 αιώνα και όχι στο μεσαίωνα. Ζούμε σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πιστεύει σε ιδεώδη που θέλουμε και εμείς να ασπαστούμε.

Θέλουμε η Κοινότητα μας να συνεχίσει να πηγαίνει στις Εκκλησίες μας, να σέβεται τους ιερείς μας, και να τους βοηθά στο ιερό τους λειτούργημα. Θέλουμε επίσης τα κοσμικά θέματα μας να τα αποφασίζουμε εμείς, με δημοκρατικό τρόπο, μέσω των υπεύθυνων θεσμών μας, που και αυτοί να είναι υπόλογοι σε εμάς.

Θέλουμε ο Αρχιεπίσκοπος μας και οι ιερείς μας να έχουν κάθε στήριξη στο ιερατικό τους έργο. Από την άλλη, ΔΕΝ τους θέλουμε να αναμιγνύονται σε υλικά θέματα που ρίχνουν το επίπεδο της Εκκλησίας μας και την εικόνα της στο ποίμνιο της.

Αυτά είναι θέματα των αρμοδίων υπεύθυνων εκλεγμένων ή διορισμένων θεσμών μας.
Ιδιαίτερα όταν οι ιερείς μας δεν είναι ούτε και Κύπριοι, αυτό γίνεται ακόμη πιο αναγκαίο. Υπάρχουν ευαισθησίες, νοοτροπίες, προτεραιότητες, και ανάγκες που πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Την Κοινότητα των Κυπρίων Μαρωνιτών την εκπροσωπούν σε όλα τα κοσμικά θέματα οι Κύπριου Μαρωνίτες εκλεγμένοι θεσμοί. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι, και να το αντιλαμβάνονται.

Θέλουμε τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους μας, και τα περιουσιακά μας στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ενοριών μας, να τα διαχειριζόμαστε εμείς μέσω των αρμοδίων υπεύθυνων θεσμών, με δημοκρατικό και διαφανή τρόπο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η όσο το δυνατό πιο σωστή χρήση τους για το καλό της Μαρωνιτικής Κοινότητας Κύπρου, που τα έχει τόσο ανάγκη.

Καλούμε λοιπόν τις ηγεσίες μας, τόσο τις κοσμικές και διοικητικές, όσο και τις θρησκευτικές, να το έχουν αυτό υπόψη τους και να το εφαρμόζουν στις πράξεις τους.
Η εκλεγμένη κοσμική ηγεσία μας, ιδιαίτερα, έχει ευθύνη και σε αυτό το θέμα. Να εργαστεί ώστε να πράγματα να είναι σωστά.

Μπορεί σε αρκετούς από εμάς τέτοιες ιδέες να φαίνονται είτε παράξενες, είτε καινοτόμες, είτε ανέφικτες, είτε ακόμη και τρελές.
Είναι όμως οι ιδέες που θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο για τα κοσμικά όσο και για τα θρησκευτικά μας θέματα.

“Απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ”.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments