Ετοιμάζεται ο Κορμακίτης να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και το νέο Χρόνο

0
680

Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες με απλές ενέργειες το Κοινοτικό συμβούλιο Κορμακίτη μαζί με την Τοπική Αρχή προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα και τον Νέο Χρόνο.

Ο Κορμακίτης δεν είναι ούτε η Λευκωσία, ούτε κάποια μεγαλούπολη αλλά ένα χωριό που προσπαθεί να επιβιώσει με τα καλά και τα κακά του.

Το διάστημα αυτό του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου μετά την μετακίνηση των πασσάλων και την επιδιόρθωση της πλατείας προχώρησαν στην δημιουργία αντιπλημμυρικού φρεατίου από την πλατεία προς το σπίτι του Κεκκή για να μαζεύονται τα νερά της βροχής που έρχονται από την πάνω γειτονιά.

Επιδιόρθωσαν τον παλιό τηλεφωνικό που βρίσκεται στην αυλή του οικήματος της Εκκλησίας ( Συλλόγου) τοποθέτησαν γυαλιά καθώς επίσης προγραμματίζεται να μπει και τηλέφωνο. Στόχος όπως αναφέρει ο αναπληρωτής κοινοτάρχης Κορμακίτη Βαλεντίνος Κουμέττου σε ανάρτηση του στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης είναι : « Άρχισε η επιδιόρθωση και η ανακαίνιση του Μοναδικού τηλεφωνικού θαλάμου του χωριού μας. Για να μην ξεχνούμε τον τρόπο που επικοινωνούσαν οι κάτοικοι του Κορμακίτη με τον έξω κόσμο πριν το 1974. Μέρος και αυτός της ιστορίας μας. Αφέθηκε έρημος και ρημαγμένος για δεκαετίες.»

Τοποθετήθηκαν προβολείς για τον φωτισμό της πλατείας του χωριού και της βρύσης και επίσης ξεκίνησε ο στολισμός του χώρου γύρω από την πλατεία του χωριού. Τοποθετήθηκαν χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στην χαρουπιά που βρίσκεται δίπλα από το οίκημα της εκκλησίας( Οικολογικός στολισμός ).

Η προσπάθεια του Κοινοτικού συμβουλίου και της Τοπικής αρχής συνεχίζεται για να είναι το χωριό έτοιμο να υποδεχθεί τους κατοίκους του για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here