Επιδιορθώνεται το προσκύνημα του Αγίου Θεοδώρου και της Αγίας Μαρίνας στον Κορμακίτη

0
605

Από έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, επισκέφθηκε το προσκύνημα του Αγίου Θεοδώρου και Αγίας Μαρίνας , που βρίσκεται στην περιοχή Πηλός στον Κορμακίτη, αρχιτέκτονας του UNDP.

Τον αρχιτέκτονα συνόδευσε το μέλος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά Δρ. Ιωάννης Καρής. Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο Εφημέριος του Κορμακίτη και Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Αγίου Γεωργίου Πάτερ Αντουάν Ρούκκος.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, με εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Καρή, η Δικοινοτική Επιτροπή θα επιδιορθώσει και θα σταθεροποιήσει τα θεμέλια της αρχαίας αυτής εκκλησίας, διατηρώντας έτσι την παράδοση των προγόνων μας , να ανάβουν κεριά στον χώρο αυτό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κύριο Ιωάννη Καρή δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε σχόλια.

Να αναφέρουμε ότι στον χώρο της Εκκλησίας αυτής βρίσκεται το παλιό κοιμητήριο του χωριού που υπολογίζεται να είναι πέρα των 300 χρόνων. Η παράδοση της εκκλησίας μας αναφέρει ότι στην βόρεια πλευρά των εκκλησιών πάντοτε ήταν τα κοιμητήρια. Αυτό ισχύει σε δύο χώρους του Κορμακίτη, στην παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου στην βόρεια πλευρά της Εκκλησίας ήταν το παλιό κοιμητήριο και στην εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου και Αγίας Μαρίνας.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here