Εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα για την Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική μέχρι τις 9 Νοεμβρίου

0
650

•Εγγραφές για τα επιμορφωτικά κέντρα για την ΚΜΑ από τον Εκπαιδευτή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου
•Δημιουργήθηκε ένα τμήμα μόνο
•Ελάχιστες οι εγγραφές και στα τρία τμήματα και στη Λεμεσό

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2018 έχουν κλείσει οι εγγραφές για τα επιμορφωτικά κέντρα. Δυστυχώς δεν έχουν γραφτεί αρκετά άτομα έτσι ώστε να λειτουργήσουν οι ομάδες των επιμορφωτικών τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Γράφτηκαν συνολικά 15 άτομα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μόνο μία ομάδα για το 1ον έτος μόνο.

Μετά από συνεννόηση του εκπαιδευτή της Κυπριακής Μαρωνίτικης Αραβικής με το Υπουργείο Παιδείας- τμήμα Επιμορφωτικών Κέντρων, από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου θα ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα για τις εγγραφές. Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο από τον Εκπαιδευτή της K.M.A από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου. Εάν κατά το διάστημα αυτό συμπληρωθούν οι ομάδες τότε θα ξεκινήσει άμεσα το μάθημα. Συγκεκριμένα οι ομάδες είναι οι πιο κάτω μαζί με τις μέρες λειτουργίας:
1ο Έτος: Δευτέρα 6:30 – 8:00 μ.μ.
2ο Έτος: Τρίτη 6:30 – 8:00 μ.μ.
3ο Έτος: Τετάρτη 6:30 – 8:00 μ.μ.
Λεμεσός (1ο Έτος): Παρασκευή 7:00- 8:30 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και έγγραφές μπορεί ο καθένας να απευθύνεται στον Ηλία Ζωνιά στο τηλέφωνο 99176195 και στο email ezkorma1@gmail.com

Το πρώτο έτος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν.

Σκοπός των μαθημάτων αυτών, τα οποία διδάσκονται εδώ και 5 χρόνια , είναι η εκμάθηση της Κ.Μ.Α, αλφάβητο, γραφή, ομιλία αλλά και δημιουργία μικρών προτάσεων και συζητήσεων μεταξύ των μαθητών αλλά και φυσικών ομιλητών.

Χρέος όλων μας είναι να διατηρήσουμε τη Κ.Μ.Α και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενεές. Τα όλα μαθήματα βρίσκονται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και της ερευνητικής ομάδας για την Κ.Μ.Α που απαρτίζεται από άτομα του Πανεπιστημίου Κύπρου , της κοινότητας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Εάν θέλουμε να κρατήσουμε αυτή τη γλώσσα, εάν θέλουμε να μην είναι μια νεκρή γλώσσα και γλώσσα μόνο για τους ερευνητές και τους γλωσσολόγους τότε όλοι πρέπει να εργαστούμε για αυτή. Μέσα από τα επιμορφωτικά δίνεις ζωή σε αυτή τη γλώσσα και υπάρχουν τρανά παραδείγματα από όσους έχουν παρακολουθήσει τα προηγούμενα χρόνια αυτή τη γλώσσα.

Τα δίδακτρα καθορίζονται στα €55 το άτομο για όλη τη χρονιά και €27,50 για τους συνταξιούχους

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here