Τελικά ποιο είναι το πρόβλημα της χλωρίδας στον Κορμακίτη – η Ποντίκα ή η παράνομη Υλοτομία?

0
1749

Στις 26 Αυγούστου 2018 η ιστοσελίδα μας δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Το πρόβλημα της ποντίκας επανεμφανίστηκε ξανά στον Κορμακίτη» . Μετά από 2 μήνες το πρόβλημα όχι μόνο δεν εξαλείφθηκε αλλά αυξήθηκε. Δυστυχώς σχεδόν σε όλη την βόρεια και ανατολική πλευρά του Κορμακίτη οι χαρουπιές έχουν ξεραθεί.

Δεν έφτανε όμως αυτό το πρόβλημα για τα δέντρα του Κορμακίτη. Με την άφιξη του φθινοπώρου η παράνομη υλοτομία ξεκίνησε πάλι με αποτέλεσμα δεκάδες δέντρα να χάνονται. Οι παράνομοι υλοτόμοι κόβουν δέντρα σε ολόκληρο τον Κορμακίτη και τα μεταφέρουν στις ελεύθερες περιοχές. Η ιστοσελίδα μας έχει μάθει πως τα ξύλα αυτά τα πουλούν στην τιμή των 300 ευρώ το διπλοκάμπινο.

Τελικά η απορία μας είναι ποιος προστατεύει στον Κορμακίτη τα δέντρα αλλά και τις περιούσιες του κόσμου. Παλιά υπήρχε αγροφύλακας, σήμερα υπάρχει?

Καιρός είναι τόσο η τοπική αρχή αλλά και το Κοινοτικό συμβούλιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο χωριό μας και την προστασία του φυσικού του πλούτου.

Οι φωτογραφίες που έβγαλε η ιστοσελίδα μας είναι μοναδικές και μιλάνε από μόνες τους. Όσα δέντρα γλιτώσουν από τις ποντίκες θα τα κόψουν οι παράνομοι υλοτόμοι.

Ο κόσμος στον Κορμακίτη φωνάζει. Όλοι γνωρίζουν ποιος κόβει τα δέντρα αλλά κανείς δεν μιλά. Από την στιγμή που σιωπούν είναι όλοι συνένοχοί στην καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος

Όσο αφορά την ποντίκα δυστυχώς δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Με τον χειμώνα το πρόβλημα θα λυθεί αλλά πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους για τον επόμενο χρόνο.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here