Πάρκο Παναγίας … στο τελικό στάδιο των αδειών

0
1021

Μετά την ανακοίνωση της ιστοσελίδας μας για το θέμα του Πάρκου στην Παναγία και τους απαράδεκτους όρους που έθεσαν προς το Κοινοτικό Συμβούλιο και την Τοπική Αρχή του Κορμακίτη, ως ιστοσελίδα δεχθήκαμε αρκετές φραστικές επιθέσεις από μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής είτε μπροστά μας είτε και πίσω μας μεταβιβάζοντας μας άλλοι το τι λέγονταν προς την ιστοσελίδα και προς το άτομο μου προσωπικά.

Τους έχει θίξει η διαρροή του εγγράφου…το έγγραφο ποτέ δεν δημοσιεύθηκε…Ως ιστοσελίδα παρουσιάσαμε τα απαράδεκτα σημεία του εγγράφου ενοικίασης του χώρου περιληπτικά…

Μετά τη δημοσίευση του θέματος και της συζήτησης των εναλλακτικών λύσεων για το έργο αυτό, τόσο η Τοπική αρχή Κορμακίτη όσο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κορμακίτη, έχουν υπογράψει το έγγραφο αυτό, ( να αναφέρουμε ότι το έγγραφο ήταν υπογραμμένο από κάποιους και από πριν), και έχουν προχωρήσει στην μετάφραση του στα Αγγλικά για να μπορεί η Τοπική Αρχή να βγάλει τις απαραίτητες άδειες για τη δημιουργία του παιδικού Πάρκου.

Η ιστοσελίδα έφερε το θέμα στη δημοσιότητα λόγω των αντιδράσεων της Τοπικής Αρχής και του Κοινοτικού Συμβουλίου. Το θέμα όχι μόνο προχώρησε στην δημιουργία του Παιδικού Πάρκου με τους 8 όρους τους οποίους υπόγραψαν και συμφώνησαν όλοι αλλά και στην δημιουργία του Παιδικού Πάρκου όχι μπροστά από το άγαλμα αλλά πίσω από το άγαλμα στους χώρους όπου ήταν το παλιό σφαγείο.

Όταν δημιουργήθηκε το Πάρκο και το αμφιθέατρο της Παναγίας , το οποίο εγκαινιάστηκε το 2010, στους σχεδιασμούς του είχε χωριστεί σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος ήταν το Εκκλησάκι της Παναγίας μαζί με το αμφιθέατρο, το δεύτερο μέρος ήταν το Πάρκο με τον Παιδότοπο και το τρίτο μέρος , εκεί όπου ήταν το σφαγείο να γίνει χώρος στάθμευσης. Δυστυχώς όταν δόθηκε η άδεια για την τοποθέτηση του αγάλματος η υφιστάμενη εκκλησιαστική επιτροπή ούτε έλαβε υπόψη της τα σχέδια και καθόρισε το χώρο του παιδικού πάρκου για να μπει το άγαλμα.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του παιδικού πάρκου αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και υπολογίζεται μέχρι τον Οκτώβριο να γίνουν τα εγκαίνια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Πάρκο της Παναγίας ανήκει στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη και αυτή η εργασία έπρεπε να ήταν της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και όχι του Κοινοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Αρχής.

όμως κάθε έργο που γίνεται στον Κορμακίτη το χειροκροτούμε και το επικροτούμε και το επαινούμε.

Επιτέλους και ένα έργο για τα παιδιά στον Κορμακίτη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here