Μέσα από το ενημερωτικό δελτίο- εορτολόγιο , του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη, παρουσιάζονται όλες οι εορτές και οι εορταστές του κάθε μήνα. Σκοπός η ενημέρωση των πιστών για τις Θείες Λειτουργίες που γίνονται στον Κορμακίτη.
Ο νέος Εφημέριος του Κορμακίτη από τον Ιούνιο είναι Πάτερ Αντουάν Ρούκκος
Για να κατεβάσετε το ενημερωτικό δελτίο του Ιουλίου σε μορφή PDF κάντε κλικ ΕΔΩ
Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΡΕΤΤΗ – 6 Ιουλίου στη Λατινική Εκκλησία
Η Μαρία Τερέζα Γκορέττη γεννήθηκε κοντά στο Ανκόν της Ιταλίας, μέσα σε μια πάμπτωχη οικογένεια. Έμεινε ορφανή από πατέρα στην ηλικία των δέκα ετών.
Φρόντιζε τα τέσσερα αδελφάκια της και τα βρέφη των γειτόνων, όταν τα άλλα μέλη των οικογενειών τους πήγαιναν να εργαστούν στα χωράφια. Όταν ζούσε ο πατέρας της εκμεταλλευόταν ένα ενοικιασμένο χωράφι που βρισκόταν δυτικά της Ρώμης. Εκεί κάποιος γείτονας νέος, ονόματι Αλέξανδρος Σερενέλλη, ενοχλούσε τη δωδεκάχρονη Μαρία Γκορέττη κατ’ επανάληψη.
Αποπειράθηκε δυο φορές να την βιάσει και την απειλούσε ότι θα την σκότωνε αν τολμούσε να μιλήσει. Την τελευταία φορά εξεμάνη, επειδή η Γκορέττη πάντα έφερνε αντίσταση στις κακές επιθυμίες του. Την χτύπησε άγρια, δεκατέσσερις φορές στο στήθος της με ένα αιχμηρό τρυπητήρι! Πέθανε την επομένη 6 Ιουλίου 1902 μ.Χ. στο Νοσοκομείο του Νεττούνο (Ιταλία).
Ο Φονιάς μετανόησε, αφού πέρασε στη φυλακή οκτώ χρόνια. Όταν ελευθερώθηκε από τη φυλακή, πλησίασε τη μητέρα της Παρθενομάρτυρος και ζήτησε συγγνώμη. Πήγε μαζί της στην εκκλησία και μετάλαβε την Αγία Ευχαριστία σε ένδειξη συμφιλίωσης.
Ο Κύριος, που είναι η πηγή της αθωότητας και που αγαπά την αγνότητα, έδωσε τη χάρη του μαρτυρίου στη Μαρία Γκορέττη. Η σεμνή μικρούλα προτίμησε το θάνατο παρά την αμαρτία. Εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της ότι ο Αλέξανδρος επέμενε να την σπρώξει στην αμαρτία, αλλά η ίδια δεν εδέχθη. Αυτό δείχνει πως είχε ισχυρή θέληση, αρετή στερεή και ηθική δύναμη.
Αυτή η φτωχή, αναλφάβητη, ορφανή κορούλα έγινε σύμβολο της αγνότητας. Προτού πεθάνει συγχώρησε τον φονιά της, λέγοντας: «τον συγχωρώ και θέλω να έλθει μαζί μου στον Παράδεισο»!
Αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Πίο 12ο το 1950 μ.Χ., παρουσία της μητέρας της και του φονιά της.
Το σώμα της Αγίας αναπαύεται και τιμάται μέσα στην εκκλησία «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ» στο Νεττούνο, όπου μαρτύρησε.
Οι προσευχές της ας είναι μαζί μας. Αμήν.