Μετακινήσεις Ιερέων και αλλαγές Εκκλησιαστικών επιτροπών

0
1768

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αλλά και από ανακοινώσεις των ίδιων των ιερέων στις διάφορες ενορίες, έγιναν από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ αλλαγές όσο αφορά στους εφημέριους των διαφόρων ενοριών.

Ο Πάτερ ΑKl ο οποίος βρισκόταν στην Παναγία των Χαρίτων μετακινήθηκε στην ενορία του Αγίου Ιωσήφ στην Λάρνακα. Να αναφέρουμε ότι ο πάτερ AKL βρισκόταν πριν ένα χρόνο στην Λάρνακα και μετακινήθηκε στη Λευκωσία.

Ο Πάτερ Joseph Tartak από εφημέριος του Κορμακίτη και της Καρπάσιας μετακινήθηκε στην ενορία της Παναγίας των Χαρίτων και τώρα είναι ενοριακός εφημέριος στην Παναγία των Χαρίτων.

Ο Πάτερ Αντουάν Ρούκκος ο οποίος βρισκόταν πριν στην Παναγία των Χαρίτων και ήταν ο υπεύθυνος ιερέας των αρχαίων Εκκλησιών και του Ασωμάτου , τώρα είναι εφημέριος Κορμακίτη, Καρπάσιας, Ασωμάτου και Αρχαίων Εκκλησιών.

Οι μετακινήσεις αυτές έγιναν με το τέλος του μηνός Μαΐου.

Επίσης σύμφωνα πάντα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής όλων των εκκλησιαστικών επιτροπών σε όλες τις ενορίες Παγκύπρια. Πριν από 6 χρόνια ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου είχε αλλάξει όλες τις εκκλησιαστικές επιτροπές όλων των ενοριών αφαιρώντας όλους σχεδόν τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

Με βάση το κανονικό δίκαιο μια εκκλησιαστική επιτροπή μπορεί να κάνει μέχρι και δύο θητείες των τριών χρόνων. Στην δικαιοδοσία του Αρχιεπισκόπου είναι να αφήσει ή να αλλάξει μια επιτροπή. Οι εκκλησιαστικοί επίτροποι διορίζονται δεν εκλέγονται. Διορίζονται σύμφωνα και με τις επιθυμίες και τις υποδείξεις του εφημέριου προς τον Αρχιεπίσκοπο.

Αναμένεται ότι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018. Τελευταίες επιτροπές που θα αλλάξουν είναι οι εκκλησιαστικές επιτροπές των Μαρωνίτικων χωριών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here