10η Δέηση προς την Αειπάρθενο Μαρία στην εκκλησία του Αγίου Μάρωνα Ανθούπολης

0
754

Με την ευκαιρία του μήνα της Παναγίας, διοργανώθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη, η δέκατη Πανμαρωνίτικη δέηση προς την Αειπάρθενο Μαρία.

Η δέηση ξεκίνησε ώρα 6:30 μ.μ. με το διάβασμα του Ροδαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. έγινε η Θεία Λειτουργία από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ και τον εφημέριο της εκκλησίας του Αγίου Μάρωνα Πάτερ Ιωσήφ Ιωάννου Σκέντερ.

Η τελετή αυτή γίνεται κάθε χρόνο και είναι Πανμαρωνίτικη με τη συμμετοχή όλων των χωριών. Παρόν στην εκδήλωση ήταν η σύζυγος του εκπροσώπου Μαρωνιτών, ο αναπληρωτής κοινοτάρχης Κορμακίτη , η σύζυγος του κοινοτάρχη Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας και διάφορα άλλα άτομα από οργανωμένα σύνολα.

Δυστυχώς για Πανμαρωνίτικη δέηση , ο αριθμός των πιστών ήταν ελάχιστος και απογοητευτικός. Οι λόγοι διάφοροι , ας το ερευνήσουν οι αρμόδιοι. Δεν μπορεί ένας πιστός να πηγαίνει σε μια θρησκευτική τελετή από ώρα 6:30 και να τελειώνει μετά τις 9:00 …Το πρόβλημα αυτό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο αλλά συνεχές. Η Θεία Λειτουργία στην Μαρωνιτική Εκκλησία μπορεί να κυμαίνεται από την μία ώρα μέχρι την ενάμιση και όχι  δυο και τρείς και τέσσερις ώρες. Οι πολλές ώρες κουράζουν τους πιστούς και ειδικά τους ηλικιωμένους.

Για να δείτε φωτογραφίες από την δέηση στην εκκλησία του Αγίου Μάρωνα Ανθούπολης κάντε κλικ ΕΔΩ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here