Ενημερωτικό Δελτίο- Εορτολόγιο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου – Κορμακίτη-Ιούνιος 2018

0
797

Το ενημερωτικό δελτίο- εορτολόγιο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη επανέρχεται στην αρχική του μορφή όπου παρουσιάζει πλέον τις ημερομηνίες , εορτές και εορταστές στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη.

Ο μήνας Ιούνιος είναι αφιερωμένος στην Ιερά Καρδία του Κ.Η.Ι.Χ

Για να κατεβάσετε το ενημερωτικό , εορτολόγιο κάντε κλικ ΕΔΩ

Η ΙΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Ο Ιησούς κατά την επίγεια ζωή Του, μάς γνώρισε και μάς αγάπησε όλους ένα προς ένα, μας αγάπησε με την ανθρώπινη Καρδιά Του. Γι΄ αυτό το λόγο, η Ιερά Καρδία του Ιησού, που τρυπήθηκε με τη λόγχη, για τη σωτηρία μας, θεωρείται ως το κατ’ εξοχήν σημείο και σύμβολο αυτής της αγάπης. Μια αγάπη χωρίς όρια, την όποια ο Θείος Λυτρωτής τρέφει ακατάπαυστα προς τον ουράνιο Πατέρα και προς όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους. (κατήχηση καθολικής Εκκλησίας σελ. 160).

Κατά το 1675 μ.Χ. ο γλυκύτατος Ιησούς, ο σωτήρας μας, φανερώθηκε και έδειξε την Καρδία του σε μια Γαλλίδα μοναχή, την αγία Μαργαρίτα Μαρία Αλακόκ. Η Καρδία Του ήταν ζωσμένη με αγκάθια, κόκκινες φλόγες και ένα σταυρό. Και είπε στην ταπεινή και ευλαβή μοναχή: «Ιδού η Καρδία, η οποία τόσο αγάπησε τους ανθρώπους και από αυτούς δεν λαμβάνει παρά μόνο αχαριστίες!»

Η Καρδία του Ιησού είναι άβυσσος αγάπης, αγάπησε τους δικούς Του, αγάπησε το λαό του, αγάπησε τους εχθρούς του, και τους βασανιστές Του, συμπεριλαμβανομένου και του Ιούδα, προσευχήθηκε και ζήτησε να τους συγχωρήσει ο πατέρας Του. Αντίθετα, οι άνθρωποι τον πλήγωσαν κατά τη διάρκεια της ζωής του στη γη, ο Ηρώδης από την παιδική του ηλικία, οι μαθητές Του Τον αρνήθηκαν, οι εχθροί τον ύβρισαν, Τον χαστούκισαν, Του έφτυσαν, Τον μαστίγωσαν, Τον σταύρωσαν. Οι συκοφαντίες, οι ψευδομαρτυρίες, οι ειρωνείες, οι εμπαιγμοί … άνοιξαν βαθιές πληγές στη γλυκύτατη Καρδία Του. Κι εγώ, κι εσείς (όλοι μας) Τον πληγώνουμε καθημερινά με την άσωτη ζωή μας.

Και εκείνος, πεθαμένος στο σταυρό, επέτρεψε στο στρατηγό Λογγίνο να τρυπήσει την Καρδία Του με τη λόγχη. Και τότε έτρεξε νερό και αίμα, με το νερό (σύμβολο της καθαριότητας) πλένονται τα σώματα και οι ψυχές μας και το αίμα (σύμβολο της ζωής ) παίρνουν ζωή τα σώματα και οι ψυχές μας. Ο πολυεύσπλαχνος Ιησούς είπε στην αγία Μαργαρίτα Μαρία Αλακόκ: όσοι άνθρωποι στραφούν προς εμένα και μετανοούν για τις αμαρτίες τους, επιδίδονται στη νηστεία και στην προσευχή, κάνουν εγκράτεια και γίνουν ευλαβείς προς την Ιερά Καρδία Μου, υπόσχομαι ότι θα φανώ γενναιόδωρος προς αυτούς.

Η αγία μοναχή έγραψε αυτές τις υποσχέσεις και τις έδωσε στη μητέρα της εκκλησία. Αυτή μελέτησε προσεχτικά το θέμα. Και καθιέρωσε τη γιορτή της ΙΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ μέσα στον Ιούνιο. Ο Ιησουίτης πατήρ Κλαύδιος ντε λα Κολομβιέρ και η μοναχή Μαργαρίτα Μαρία Αλακόκ διέδωσαν στον κόσμο την ευλάβεια προς την Ιερά Καρδία του Ιησού.

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Οι κυριότερες υποσχέσεις της Ιεράς Καρδίας Του Ιησού είναι οι ακόλουθες:

•Θα τους δώσω τις χρειαζούμενες χάρες για τη ζωή τους.
•Θα δώσω ειρήνη στις οικογένειες τους.
•Θα τους παρηγορήσω κατά τις ταλαιπωρίες τους.
•Θα είμαι το ασφαλές καταφύγιο τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους και στην ώρα του θανάτου τους.
•Θα χύσω άφθονες ευλογίες σε όλες τις επιχειρήσεις τους.
•Οι αμαρτωλοί θα βρουν την Καρδία μου μια πηγή του ελέους.
•Οι χλιαρές ψυχές θα γίνουν θερμές.
•Οι θερμές ψυχές θα υψωθούν γρήγορα σε μεγάλη τελειότητα.
•Θα ευλογήσω τα σπίτια εκείνα στα όποια θα εκτίθεται και θα τιμάται η εικόνα της Ιεράς Καρδίας μου.
•Θα δώσω τη δύναμη στους Ιερείς να αγγίζουν τις πιο σκληρές καρδιές.
•Τα άτομα που θα διαδώσουν την ευλάβεια αυτή θα έχουν γραμμένα τα ονόματα τους στην Καρδία μου και δεν θα σβηστούν ποτέ.
•Υπόσχομαι ότι η Καρδία μου, εξαιτίας του μεγάλου ελέους και της αγάπης θα χαρίσει σε όλους εκείνους που λαβαίνουν την Αγία κοινωνία κάθε πρώτη Παρασκευή του μηνός για εννέα (9) συνεχείς μήνες τη χάρη τελικής μετάνοιας και ότι δεν θα πεθάνουν κάτω από την δυσαρέσκειά μου.

Ένας φραγκισκανός ιερομόναχος σπούδαζε τη θεολογία. Στο μάθημα ο καθηγητής – θεολόγος τον ρώτησε:
-Πες μου, την ώρα που θα πεθάνεις, η ψυχή σου πού θα αναζητήσει το θεό;
Ο ιερομόναχος σκέφτηκε λίγο και απάντησε:
-Άκου, εγώ είμαι αφιερωμένος στην Ιερά Καρδία του Ιησού. Βγαίνοντας η ψυχή μου από το σώμα μου θα δώσει βουτιά μέσα στο Πέλαγος της Καρδίας του Ιησού και θα μείνει εκεί μέσα αιώνια ευτυχισμένη!
Ο θεολόγος έμεινε με το στόμα ανοιχτό… Όλοι σας αγαπήστε με πάθος την Ιερά Καρδία του Ιησού και θα ανταμειφθείτε με την αιώνια ευτυχία.

.Εσύ που στερείσαι τα παιδιά και τα εγγόνια σου,
.Εσύ που νιώθεις μοναξιά,
.Εσύ που φοβάσαι τα γηρατειά,
.Εσύ που αισθάνεσαι αδικημένος,
.Εσύ που νομίζεις ότι είσαι εγκαταλελειμμένος από τους δικούς σου,
.Εσύ ηλικιωμένε, ηλικιωμένη,
.Εσύ άρρωστε, άρρωστη,
.Εσύ αδικημένη σύζυγος με τα ανήλικα παιδιά που σε εγκατέλειψε ο άσωτος σύζυγος σου,
.Εσύ χήρα που ζεις ολομόναχη,
.Εσύ που βαρέθηκες τις απανωτές ατυχίες της ζωής,
.Εσείς ιερείς, μοναχοί και μοναχές, άντρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί … στρέψετε παρακλητικά το βλέμμα σας προς την Ιερά Καρδία του Ιησού (το άσβηστο καμίνι της αγάπης) και προσευχηθείτε και πέστε τον πόνο σας και πέστε τα παράπονα σας και πέστε τις ανησυχίες σας…
.Και να είστε σίγουροι ότι θα σας εισακούσει και θα σας παρηγορήσει. Ο Ιησούς επιθυμεί να μας κλείσει όλους μέσα στην απέραντη Καρδία Του και να μας κάνει ευτυχισμένους εις τους αιώνας των αιώνων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here