Ιστορίες που άκουσε μια πύλη!

0
1196

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον Δημόσιο Κήπο Λευκωσίας, η τελική εκδήλωση για τη δράση που υλοποίησαν, πέντε δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας, για την Πύλη Πάφου. Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Κασσιανού, Αγίου Μάρωνα, Αγίων Ομολογητών (ΚΒ), Ναρέκ και Φανερωμένης συνεργάστηκαν για την υλοποίηση δράσης που αφορούσε στη μελέτη της περιοχής της Πύλης Πάφου, και της ζωής των κατοίκων της, κατά την περίοδο 1950 – 1974.

Η σημερινή εκδήλωση αποτέλεσε το επιστέγασμα των εργασιών των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους. Παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα, εμπνευσμένα από ανθρώπους οι οποίοι έζησαν στην περιοχή, από τους οποίους οι μαθητές πήραν συνέντευξη σε προηγούμενες δράσεις τους. Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να αποτυπώσουν την εμπειρία τους σε χαρτί, ζωγραφίζοντας σκέψεις και συναισθήματα από την δράση.

Παρακολούθησαν βιντεάκια που ετοίμασαν οι ίδιοι για την περιοχή. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη συγκεκριμένη περιοχή από ξεναγούς του Δήμου Λευκωσίας. Παράλληλα, έγινε και ξενάγηση στην περιοχή της Πύλης Πάφου, γονιών των σχολείων που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here