Τιμή στον Λιβάνιο Φιλόσοφο Kemal Youssef El Hage

0
1153

Η Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου , την πρεσβεία του Λιβάνου και τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Μαρωνιτών Κύπρου διοργάνωσαν φιλολογικό μνημόσυνο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για να τιμήσουν τα εκατοντάχρονα του Λιβάνιου Φιλοσόφου Kamal Youssef El Hage.

Ο Λιβάνιος φιλόσοφος κατά την διάρκεια της ζωής του υποστήριζε με σθένος την ειρηνική συμβίωση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Η βασική φιλοσοφία του εστιάζεται στην λέξη Χριστιανομουσουλμανισμός. Για αυτές τις φιλειρηνικές του προσεγγίσεις , δολοφονήθηκε από άγνωστα εθνικιστικά στοιχεία.

Κύριοι ομιλητές του φιλολογικού μνημόσυνου ήταν ο υιός του Λιβάνιου φιλοσόφου , καθηγητής Youssef Kamal El Hage, o Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ και ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος.

Το φιλολογικό μνημόσυνο χαιρέτησαν με ομιλίες τους ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού επιθεωρητής κος Γιώργος Κάκκουρας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Μαρωνιτών Κύπρου Δρ. Γαβριήλ Καλακουτής.

Τους 120 συμμετέχοντες στην διάλεξη καλωσόρισε στο Ευρωπαίκό Πανεπιστήμιο ο Καθηγητής Δρ. Ιωάννης Καρής. Το συντονισμό της διάλεξης είχε η Ηλιάνα Γ. Σκούλλου.

Η Όλη εκδήλωση έκλεισε με συμβολικά τραγούδια αγάπης, ειρήνης και συνεργασίας από την Κοινοτική Χορωδία της Μαρωνίτικης Κοινότητας Κύπρου και με την χορωδία η Μελωδία των Νέων της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου.

Τους συμμετέχοντες δεξιώθηκε ο Σϋνδεσμος Επιστημόνων Μαρωνιτών Κύπρου.

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε την ομιλία του Dr. Youssef Kamal El Haje κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε την ομιλία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιγ κάντε Κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε την ομιλία του πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Δρ. Κώστα Γουλιάμος κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε τις εισαγωγικές ομιλίες κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε την Κοινοτική κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε την Μελωδία των Νέων κάντε κλικ ΕΔΩ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here