Στον Κορμακίτη η Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά

0
792

Μετά από πρόσκληση του μέλους της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά κύριου Ιωάννη Καρή, η εβδομαδιαία συνεδρία της επιτροπής έγινε στον Κορμακίτη.

Την επιτροπή τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Elizabeth Spehar ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και η διευθύντρια του UNDP κυρία Τιτσιάνα Τζενάρο. Ως είναι γνωστό τα Ηνωμένα Έθνη συμμετέχουν στις συνεδρίες της Δικοινοτικής Επιτροπής.

Η Επιτροπή επισκέφθηκε την αρχαία εκκλησία της Παναγίας που βρίσκεται έξω από το χωριό και ενημερώθηκε για την ιστορία της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Επίσης επισκέφθηκε και το προσκύνημα του Αγίου Θεοδώρου-Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στην περιοχή Πηλός.

Από έγκυρες πληροφορίες που έχουμε εξασφαλίσει η Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά αποφάσισε να επισκευάσει το προσκύνημα αυτό, το εκκλησάκι αυτό με τρόπο έτσι ώστε να κρατήσει και να διαφυλάξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας υπάρχει μελέτη για το χώρο αυτό και πως θα διαμορφωθεί. Εντύπωση στην επιτροπή έκανε η παρέμβαση του ανθρώπινου χαρακτήρα μέσα στην εκκλησία χωρίς να σεβαστούν το χώρο και προσκύνημα.
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα

Μετά τη συνεδρία η Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά ξεναγήθηκε στην περιοχή Τριμηθος, Τσιήπους και απόλαυσε την φυσική ομορφιά΄ του Κορμακίτη με τα δεκάδες αγριολούλουδα και ειδικά τις μοναδικές Τουλίπες.

Για να δείτε φωτογραφίες κάντε κλικ ΕΔΩ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here