Ασώματος ώρα μηδέν

0
919

Μετά από αρκετό καιρό και σχεδόν χωρίς να προειδοποιήσει ο κατοχικός στρατός απαγόρευσε την είσοδο των κατοίκων του Ασωμάτου στον Ασώματο την Κυριακή για την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, όπως γινόταν για χρόνια. Απαίτηση του κατοχικού στρατού είναι όπως αποστέλλεται από πριν , από τις αρχές της εβδομάδας, η λίστα με τα άτομα που θα λειτουργηθούν την Κυριακή για να μπορούν να παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία. Ο λόγος για αυτή την ενέργεια είναι η επιφυλακή που βρίσκεται ο κατοχικός στρατός και το μέτρο αυτό είναι «προσωρινό» .

Η ενέργεια αυτή, ανάγκασε τους Ασωματίτες όπως τελέσουν τη Θεία Λειτουργία της περασμένης Κυριακής 18 Μαρτίου 20187, στην Παναγία της Καμπυλής και όχι στον Ασώματο.

Σε μήνυμα που απέστειλε ο Κοινοτάρχης σε όλους τους κατοίκους του χωριού αναφέρει τα πιο κάτω :

« Ανακοίνωση-Μέχρι νεωτέρας, όσοι θέλουν να πηγαίνουν στο χωριό τις Κυριακές θα πρέπει να δηλώνουν στον Κοινοτάρχη το ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας το αργότερο μέχρι την Τρίτη το βράδυ». Τηλέφωνο κοινοτάρχη Ασωμάτου Αντώνη Καράχαννα 99901441

Αυτή η ενέργεια μας παίρνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, όταν κάναμε « αιτήσεις» κάθε Δευτέρα ή Τρίτη για να επισκεφθούμε τα χωριά μας. Αυτή η ενέργεια δείχνει καθαρά τις διαθέσεις του κατοχικού στρατού. Ελπίζουμε το όλο θέμα να λυθεί σύντομα και να είναι προσωρινό το μέτρο.

Διερωτάται κανείς μήπως αυτά είναι τα μέτρα για την επανεγκατάσταση των Μαρωνιτών στα χωριά τους? Μήπως μετά τον Ασώματο θα έχει σειρά η Αγία Μαρίνα, η Καρπάσια ή ο Κορμακίτης? Φόβος όλων είναι η επόμενη κίνηση που δυστυχώς θα μας φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων…είναι πραγματικά απρόβλεπτες οι επόμενες κινήσεις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here