Sunday, May 19, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΑναστήλωση καμπαναριού Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο Κερύνειας

Αναστήλωση καμπαναριού Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο Κερύνειας

Ξεκίνησε η αναστήλωση του καμπαναριού της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο Κερύνειας. Είναι το 4ο έργο της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά στην Μαρωνίτικη Κοινότητα. Να αναφέρουμε ότι μέλος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά είναι και ο δικός μας ο Δρ. Ιωάννης Καρής, ο οποίος έχει καταλυτικό ρόλο στην επιδιόρθωση των εκκλησιών μας .

Πρώτο έργο της επιτροπής ήταν η παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη, 2ο η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Καρπάσια, 3ο η παλιά εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας και τώρα το 4ο είναι η αναστήλωση και επιδιόρθωση του Καμπαναριού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο.

Το όλο έργο είναι κάτω από την γενική ευθύνη της Τεχνικής Επιτροπής και η ολοκλήρωση του αναμένεται να γίνει σε ένα μήνα σχεδόν. Το κόστος της επιδιόρθωσης θα ανέλθει στις 15 000 ευρώ περίπου.

Στο καμπαναριό έχουν αφαιρεθεί όλες οι πέτρες και θα επανατοποθετηθούν αντικαθιστώντας έτσι όσες έχουν φθαρεί ή έχουν καταστραφεί.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments