Friday, March 29, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΞανά, Ξανά , Ξανά επιδιόρθωση της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον...

Ξανά, Ξανά , Ξανά επιδιόρθωση της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη

dav

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας προγραμματίζεται πάλι η επιδιόρθωση της παλιάς εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, των καλογραιών στον Κορμακίτη.

Η εκκλησία αυτή έχει επιδιορθωθεί από την δικοινοτική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά και το UNDP πριν από 2 χρόνια και το κόστος της ανήλθε περίπου στις 200 000 ευρώ. Οι ειδικοί τότε επέμεναν ότι έπρεπε να μπει ο σοβάς πίσω στον τοίχο , παρά το ότι κάποια μέλη της επιτροπής διαφωνούσαν αλλά κανείς δεν τα άκουγε. Επίσης τότε αναφέρθηκε ότι δεν πρέπει να μπούνε τα κουγκριά πίσω πάνω στην εκκλησία αλλά και πάλι οι ειδικοί διαφώνησαν.

dav

Η συνέχεια ήταν τραγελαφικοί αφού πριν παραδοθεί καν η εκκλησία ξεκίνησαν να βγαίνουν οι υγρασίες εσωτερικά και εξωτερικά . Στους 3 μήνες , άλλη προσφορά , για αφαίρεση των σοβάδων εσωτερικά στο ένα μέτρο. Έγινε και αυτή η εργασία με κόστος που πληρώθηκε από την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Δυστυχώς οι φόβοι κάποιων μελών της εκκλησιαστικής επιτροπής Κορμακίτη επαληθεύτηκαν με την πάροδο του χρόνου και η εκκλησία μετά από ένα χρόνο παρουσίασε υγρασίες παντού και μέσα και έξω και μάλιστα σε μερικά σημεία οι σοβάδες έχουν ξεκινήσει να πέφτουν.

Οι ειδικοί, που από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετά ειδικοί, και οι ειδικοί της επιτροπής που τελικά απλά λένε ότι είναι ειδικοί και κατανοούν μόνο από μερικά θέματα , έχουν κάνει σφοδρά λάθη. Επιδιορθώσεις πέρα των 200 000 πήγαν στον αέρα και πάλι από την αρχή ξανά και ξανά και ξανά επιδιορθώσεις και λεφτά πετάμενα στον αέρα.

dav

Όταν το 2016 έφυγαν όλοι οι σοβάδες με τα μισά λεφτά θα γινόταν η συντήρηση της πέτρας. Τώρα θα δοθούν τα διπλάσια λεφτά για την ίδια δουλειά. Κάποιοι θα πουν ότι μα δεν ήταν λεφτά της εκκλησίας …

Ευτυχώς στις εκκλησίες της Καρπάσιας και της Αγίας Μαρίνας βλέποντας τα λάθη στον Κορμακίτη αφαίρεσαν τους σοβάδες και συντήρησαν την πέτρα με λιγότερα λεφτά.

Σύμφωνα επίσης με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας η απόφαση της επιδιόρθωσης της παλαιάς εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου είναι το Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής .

Αναμένουμε σύντομα να ξανά- ξανά-ξανά-ξεκινήσουν οι εργασίες στο μνημείο αυτό και εισηγούμαστε στους «ειδικούς» όπως ξανά-ξανά συντηρήσουν και τις πόρτες της εκκλησίας αυτής μιας και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση λόγω κακής συντήρησης.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση δυστυχώς βαραίνει όλους.

dav
dav
dav
dav

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments