Κύπρος – Λίβανος με γέφυρα την Μαρωνιτική Κοινότητα

0
798

Ολοκληρώθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Λίβανο. Μια επίσκεψη που αναμφίβολα ανοίγει νέους ορίζοντες στις σχέσεις των δύο χωρών σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. Ταυτόχρονα, μέσα από την επίσκεψη αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος που η Μαρωνιτική Κοινότητα διαδραματίζει. Ένας ρόλος που τονίστηκε ιδιαίτερα και αναδείχθηκε με εμφαντικό τρόπο σε όλες τις επίσημες τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ανώτατο πολιτικό, θρησκευτικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο Εκπρόσωπος της Μαρωνιτικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντοπροσώπων, που συνόδευσε τον Πρόεδρο στον Λίβανο, τονίζει σε δήλωση του την πλήρη ικανοποίηση των Μαρωνιτών της Κύπρου για τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης. “Νιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη τόσο για τις διεκδικήσεις των Μαρωνιτών στα πλαίσια της επιδιωκόμενης λύσης όσο και για τον ρόλο που η Μαρωνιτική Κοινότητα διαδραματίζει στην ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και τον Λίβανο”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Εκπρόσωπος εκφράζει παράλληλα τις βαθύτατες ευχαριστίες της Κοινότητας προς τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Αούν και τον Πατριάρχη Μαρωνιτών Καρδινάλιο Μπούτρος Ράι για την θερμή στήριξη τους στα ζητήματα που αφορούν στην επιβίωση της Κοινότητας των Μαρωνιτών. “Αναμφίβολα, η συνάντηση του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Σύνοδο των 35 Μαρωνιτών Επισκόπων υπό τον Πατριάρχη Ράι καταγράφεται πλέον στις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας”, καταλήγει ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here