Υπενθύμιση, θέση ερευνητή για το ερευνητικό πρόγραμμα της Κ.Μ.Α «Mapping Cypriot Arabic speakers»

0
532

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αίτησης : 10 Ιουνίου 2017

ΘΕΣΗ: Ειδικός Επιστήμονας έρευνας
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Μερική
ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2017-2018

Το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου δέχεται αιτήσεις για μια θέση Ειδικού Επιστήμονα έρευνας μερικής απασχόλησης στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Mapping Cypriot Arabic speakers: An investigation into linguistic demography and the sociolinguistic profile of Kormakiote Maronites (MArCyS) που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Λεβέντης για τα έτη 2017-18.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Για τη θέση απαιτούνται:
•πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος στη Γλωσσολογία (κατά προτίμηση Κοινωνιογλωσσολογία, Κοινωνική Γλωσσολογία, Γλωσσικός σχεδιασμός και γλωσσική πολιτική), στη Διδακτική της γλώσσας, στη Φιλολογία ή σε συναφή κλάδο
•εξοικείωση με την μαρωνιτική κοινότητα
•μερική επάρκεια στην κυπριακή αραβική
•πολύ καλή γνώση της αγγλικής
•οργανωτικές ικανότητες, κριτική σκέψη, υπευθυνότητα και ικανότητα ομαδικής εργασίας
Προηγούμενη πείρα από εργασία σε ερευνητικό πρόγραμμα θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.

Oι ωριαίες απολαβές κυμαίνονται από 12 έως 17 ευρώ αναλόγως προσόντων και εμπειρίας. Από το ποσό θα αφαιρούνται εισφορές εργοδότη και εργοδοτούμενου. Στο άτομο που θα επιλεγεί θα προσφερθεί εξαμηνιαίο συμβόλαιο, ανανεώσιμο για τη διάρκεια του ερευνητικού προγράμματος. Δεν προνοείται 13ος μισθός ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
Ο ερευνητής/η ερευνήτρια θα αναλάβουν τη διεξαγωγή του κυρίου μέρους της έρευνας συμπεριλαμβανομένης και της εξεύρεσης και ανάλυσης της τρέχουσας βιβλιογραφίας σε σχέση με το θέμα της έρευνας (χαρτογράφηση ομιλητών [της κυπριακής αραβικής] και αξιολόγηση προφορικής επάρκειας). Θα έχουν την ευθύνη της συγκέντρωσης πρωτογενών (επιτόπια έρευνα) και δευτερογενών δεδομένων, τη συστηματοποίηση, την ανάλυση και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεργάζονται με το focus group που συμμετέχει στην έρευνα και με την υπεύθυνη του προγράμματος και να ενημερώνουν σε τακτά διαστήματα για τις προόδους της έρευνας.

Η έναρξη εργοδότησης είναι η 15η Ιουνίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να αποστείλουν (α) πλήρες βιογραφικό σημείωμα και (β) επιστολή ενδιαφέροντος για την εν λόγω θέση, στην υπεύθυνη του προγράμματος Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαριλένα Καρυολαίμου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση makar@ucy.ac.cy μέχρι τις 10 Ιουνίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του προγράμματος στο τηλ. 99499710.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here