Thursday, April 25, 2024
ΑρχικήΚορμακίτηςΕιδήσειςΕνημερωτικό Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου- Ιούνιος 2017

Ενημερωτικό Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου- Ιούνιος 2017

Μέσα από το ενημερωτικό δελτίο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορμακίτη ο Εφημέριος του Κορμακίτη Πάτερ Σελίμ Σφέιρ παρουσιάζει τις εορτές του κάθε μήνα καθώς και όλους τους εορταστές που υπάρχουν για όλο το μήνα. Ο μήνας Ιούνιος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην Ιερά Καρδία του Κ.Η.Ι.Χ

Για να διαβάσετε το ενημερωτικό κάντε κλικ ΕΔΩ

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ – ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Την ημέρα της Πεντηκοστής, στον τόπο της συγκέντρωσης, ακούστηκε φωνή από τον ουρανό και κατέβηκε το Άγιο Πνεύμα υπό τη μορφή πυρίνων φλογών και κάθισε επί των Αποστόλων, της Παναγίας και όσων ήσαν εκεί μαζί τους. Και ιδού οι μαθητές μιλούσαν τις Γλώσσες των σοφών, και οι ψαράδες δίδασκαν τους ευφυείς!

Σε πολλές σελίδες του Ευαγγελίου αναφέρονται παραδείγματα πώς ενεργούσε το Άγιο Πνεύμα:

1.Η Παναγία ξεχείλισε από ενθουσιασμό και αγαλλίαση από το Άγιο Πνεύμα (όταν επισκέφθηκε την εξαδέλφη της Αγία Ελισάβετ) και αυθόρμητα απάγγειλε τον ωραιότατο ύμνο «μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριο» (Λκ. 1, 46).
2.Η Ελισάβετ (όταν την αγκάλιασε η Παναγία) σκίρτησε το βρέφος στα σπλάχνα της, πλημμύρισε από ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και φώναξε δυνατά: «Ευλογημένη είσαι συ από το Θεό περισσότερο από όλες τις γυναίκες, ευλογημένο και το παιδί που έχεις στα σπλάχνα σου!» (Λκ. 1, 42).
3.Ο Ζαχαρίας πλημμύρισε από ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και είπε τα ακόλουθα προφητικά λόγια: «Ας είναι ευλογημένος ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ, γιατί ήρθε και λύτρωσε το λαό Του. Για χάρη μας έστειλε ένα δυνατό σωτήρα από τη γενιά του Δαβίδ…»
4.Οι Μοναχοί / Μοναχές / και άλλες Παρθένες αφιερώνονται ολοκληρωτικά στο Θεό και στην υπηρεσία της Εκκλησίας, τηρούν κανονισμούς, εξασκούν τις αρετές: υπακοή, αγνότητα, φτώχεια, αγάπη. Προσεύχονται, νηστεύουν, μετανοούν για τις αμαρτίες των άλλων… Ποιος ενεργεί με θαυμαστό τρόπο μέσα τους; ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.
5.Η μακαρία Αδελφή Μαριάμ από το Λίβανο (19ον αιώ.) έγραφε; «Άγιο Πνεύμα, έμπνευσέ με, αγάπη του Θεού κατανάλωσέ με, στον αληθινό δρόμο οδήγησέ με, από κάθε κακό, από κάθε αυταπάτη, από κάθε κίνδυνο προφύλαξέ με …»

Εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, κατ’ αυτή την ευλογημένη μέρα της Πεντηκοστής / του Αγίου Πνεύματος, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο και Θεό μας να χορηγήσει το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ σε μας, στα σπίτια μας, στα παιδιά μας, στις οικογένειές μας, να ευλογήσει τις εργασίες μας και τις περιουσίες μας. Ας στείλει σε μας άφθονα τα αγαθά της γης και του ουρανού. Ας συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και ας μας προφυλάξει από κάθε κακό ορατό και αόρατο. Ας θεραπεύσει τις ασθένειές μας. Ας παρηγορήσει τις χήρες και τα ορφανά μας. Ας γίνει βοηθός στη φτώχειά μας. Ύστερα από την παρούσα ζωή, ας μας δωρίσει τη νέα και ατέλειωτη ζωή του Παραδείσου. Αμήν.

Άγιο Πνεύμα, έμπνευσέ με.
Αγάπη του Θεού, κατανάλωσέ με.
Στον αληθινό δρόμο, οδήγησέ με.
Μαρία, μητέρα μου, επίβλεψέ με.
Με τον Ιησού ευλόγησέ με.
Από κάθε κακό, από κάθε αυταπάτη,
από κάθε κίνδυνο, προφύλαξέ με.
Αμήν.
Μακαρία Αδελφή Μαριάμ
(Λίβανος, 19ος αι.)

«Ποιο είσαι συ γλυκύ φως
που με πλημμυρίζει και φωτίζει τη νύκτα
της καρδιάς μου;
Εσύ είσαι περισσότερο κοντά μου, από τον εαυτό μου,
είσαι πιο βαθιά μέσα μου, από το βάθος το δικό μου.
Και μολοντούτο κανείς δεν σε αγγίζει
ούτε σε καταλαβαίνει.
Και κανένα όνομα δεν μπορεί να σε φυλακίσει:
ώ Πνεύμα Άγιο, Αιώνια Αγάπη».

Μαρία Εντήθ Στέην

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments