Ημερίδα: Φροντίζω τον εαυτό μου. Άσκηση – Εργονομία- Διατροφή

0
956

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο- Δημοτικό Αγίου Μάρωνα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα με θέμα: Φροντίζω τον εαυτό μου με έμφαση στην Άσκηση – Διατροφή – Εργονομία, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστήμιου και το Δημοτικό Αγίου Μάρωνα και ήταν το επιστέγασμα της καινοτόμας δράσης που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς μεταξύ των δύο οργανισμών.

Την εκδήλωση προσφώνησαν ο Δρ. Δημήτρης Στασινόπουλος, Πρόεδρος της Σχολής Επιστημών Υγείας, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιοθεραπείας, η κ Γεωργία Σκορδή, Διευθύντρια Δημοτικού Αγίου Μάρωνα και ο Δρ. Χρίστος Σάββα, Συντονιστής Προγράμματος Φυσικοθεραπείας, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκυπίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, η κ. Μούσσα εκ μέρους του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή κ. Γιαννάκη Μούσσα, οι Επιθεωρήτριες Δημοτικής, κ. Δήμητρα Μέσσιου και κ. Μαρίνα Στεργίδου, οι Πρόεδροι της Σχολικής Εφορείας Μαρωνιτών, κ. Ταννούσης και του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Αγίου Μάρωνα, κ. Ιωσήφ. Παρέστησε ακόμη ο Αναπληρωτής Κοινοτάρχης Κορμακίτη κ. Κουμέττου, εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων της κοινότητας Μαρωνιτών, όπως η Καθολική Νεολαία, το Γυναικείο Σώμα Κορμακίτη και η Γυναικεία Πρωτοβουλία. Το ακροατήριο συμπλήρωνε πλήθος φοιτητών, μαθητών , γονιών αλλά και εκπαιδευτικών. Παρουσιαστής ο κ. Παναγιώτης Ρεντζιάς , Κλινικός Εκπαιδευτής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και συντονιστής της δράσης εκ μέρους του Πανεπιστημίου.

Αναπτύχθηκαν με πολύ ενδιαφέρον τρόπο οι θεματικές ενότητες:

1. Εργονομία από τη Δρ. Σοφία Ξεργιά

2. Άσκηση από τον Δρ. Ανδρέα Αυγερινό

3. Διατροφή από τις Μαρία Κατσάρη και Αναστασία Κουκιαδάκη.

Τα παιδιά του Δημοτικού Αγίου Μάρωνα ανάπτυξαν τη δράση τους η οποία περιλάμβανε το σχεδιασμό, την εκπόνηση έρευνας, την πληροφόρηση των συμμαθητών σε θέματα εργονομίας, την παρεμβατική τους πρόταση με τη δημιουργία ντουλαπιών φύλαξης αλλά και του ασκησιολογίου ( Teaching Break). Όλα τα πιο πάνω με την επιστημονική καθοδήγηση που έτυχαν τα παιδιά από τον κ. Ρεντζιά, φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας και την εκπαιδευτικό κ. Αθηνά Τσιάρτα.

Η Ημερίδα έκλεισε με βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τις διαλέξεις που προηγήθηκαν και δεξίωση. Αμφότεροι έδωσαν την υπόσχεση να συνεχιστεί η δράση και με την καινούρια σχολική χρονιά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here