Στόλισμα Επιταφίου-Δρόμος του Σταυρού και Επιτάφιος στον Κορμακίτη

0
1706

Μεγάλη Παρασκευή στον Κορμακίτη και από το πρωί ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου γέμισε από κοπέλες που στόλιζαν τον επιτάφιο με την βοήθεια των αδελφών καλογραιών του Αγίου Φραγκίσκου.

Το μεσημέρι με το κτύπημα των πένθιμων καμπάνων δεκάδες κόσμου ξεκίνησαν και πήγαιναν στην εκκλησία όπου και προσκυνούσαν τον επιτάφιο που ακόμα μια φορά ήταν απίθανα στολισμένος και μοναδικός. Ταυτόχρονα , όπως και κάθε χρόνο, από τα μεγάφωνα της εκκλησίας ακούγονταν και εντός και εκτός της εκκλησίας οι παραδοσιακοί Μαρωνίτικοι ψαλμοί της Μεγάλης Παρασκευής.

Στις 6 το απόγευμα ξεκίνησε από το εκκλησάκι της Παναγίας ο Δρόμος του Σταυρού. Δεκάδες εκατοντάδες πιστών παρευρέθηκαν εκεί. Στον Δρόμο του Σταυρού βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ μαζί με το σεβαστό εφημέριο του Κορμακίτη Πάτερ Σελίμ Σφέιρ και τον υποδιάκονο Ηλία Λιάτσο. Κατά ολόκληρη τη διαδρομή επικρατούσε θρησκευτική κατάνυξη και ο κόσμος όλως συμμετείχε στην τελετή με προσευχές και ψαλμούς.

Στην εκκλησία έγινε η τελετή του επιταφίου όπου διαβάστηκαν τα διάφορα αναγνώσματα και ευαγγέλια. Μετά το τέλος της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου έγινε η περιφορά του επιταφίου γύρω από το χωριό με τη συμμετοχή όλου του κόσμου και τον ψαλτάδων του χωριού αλλά και της χορωδίας του Αγίου Γεωργίου.

Η ιστοσελίδα μας μετέδιδε χθες ζωντανά τόσο το στόλισμα του επιταφίου, όσο και κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος του επιταφίου αλλά και την τελετή του επιταφίου εντός του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Για να δείτε από το στόλισμα του επιταφίου κάντε κλικ ΕΔΩ , από το προσκύνημα του Επιταφίου κάντε κλικ ΕΔΩ και από την τελετή του επιταφίου κάντε κλικ ΕΔΩ

Φωτογραφίες από το στόλισμα κάντε κλικ ΕΔΩ. Φωτογραφίες από το δρόμο του Σταυρού και τον Επιτάφιο κάντε κλικ ΕΔΩ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here