Monday, May 6, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκκλησίαΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΥ- Ε΄Σαρακοστής

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΥ- Ε΄Σαρακοστής

Είδατε ποτέ σας, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ένα παραλυτικό; Είναι ένα θέαμα οικτρό. Δεν μπορεί να σκεπαστεί, δεν μπορεί να φάει, δεν μπορεί να φέρει λίγο νερό στα διψασμένα χείλη του! Τα περιμένει όλα από τους άλλους.

Για ένα τέτοιο παραλυτικό μας μιλά το σημερινό Ευαγγέλιο. Οι συγγενείς του, άνθρωποι πονόψυχοι και ευσπλαχνικοί, τον μεταφέρουν επάνω στο κρεβάτι του στο σπίτι όπου δίδασκε ο Κύριος. Αλλά το πλήθος ήταν τόσο εκεί, ώστε δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσουν το Χριστό. Και τότε χωρίς να απογοητευτούν, χωρίς να χάσουν τις ελπίδες τους, έβαλαν το μυαλό τους να δουλέψει και νίκησαν τα εμπόδια. Βγήκαν πάνω στη στέγη του σπιτιού, άνοιξαν μια τρύπα – ένα άνοιγμα και με τα σχοινιά κατέβασαν τον ασθενή μπροστά στο Χριστό! Και ο Παντοδύναμος Ιησούς θεράπευσε ψυχικά και σωματικά τον παραλυτικό.

Η ζωή μας είναι γεμάτη εμπόδια! Από την ημέρα που θα γεννηθούμε ως την ημέρα που θα πεθάνουμε αντιμετωπίζουμε ένα σωρό εμπόδια. Τελειώνουμε τις σπουδές μας και μπαίνουμε στην κοινωνία με όνειρα χρυσά… Χτυπούμε τις πόρτες για δουλειά, κάνουμε αιτήσεις σε Τράπεζες, σε Εταιρείες, σε μεγάλους Οίκους, παίρνουμε αρνητική απάντηση. Ιδού τα πρώτα εμπόδια! Κόβονται τα φτερά μας… Βρίσκουμε μια θέση και εργαζόμαστε, αναπνέουμε. Ξαφνικά ο προϊστάμενος είναι δύστροπος, οι συνάδελφοι μάς υποβλέπουν, μας συκοφαντούν από ζήλεια, η ευτυχία μας κλονίζεται. Σχηματίζουμε οικογένεια, όλα είναι ρόδινα, πλέουμε μέσα σε ένα πέλαγος ευτυχίας. Μια καλή πρωία ιδού η θολούρα και η συννεφιά. Σταμάτησε η αγάπη … σταμάτησε η κατανόηση … Ζήλειες, ιδιοτροπίες, λόγια πικρά, τσακωμοί …Η ζωή μας καταντά μαρτύριο!

Λαχταράς και προσπαθείς να γίνεις ένας άνθρωπος ανώτερος, να ζήσεις μια ζωή ιδανική, πνευματική, προσφοράς προς τους συνανθρώπους σου, δοσμένης στο Θεό. Ο σατανάς, οι δικοί σου, οι φίλοι σου, σου παρεμβάλλουν εμπόδια. Οι ειρωνείες τους, τα κοροϊδευτικά τους χαμόγελα, τα πειρακτικά λόγια τους σε ξεσχίζουν … Παντού εμπόδια, γύρω μας και μέσα μας ποικιλία εμποδίων! Και όμως, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, τα εμπόδια μάς οδηγούν προς τη νίκη, είναι χρησιμότατα. Αυτά κάνουν ισχυρή τη θέλησή μας. Πέτυχε τη θεραπεία του παραλυτικού: η υπομονή των συγγενών του / η επιμονή τους / η ορθή σκέψη τους / η αγάπη τους προς τον ασθενή / η πίστη τους προς το Χριστό … Άραγε, οι άγιοι πώς νικούσαν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούσαν στη ζωή τους: ο Άγιος Μάρωνας προσευχόταν συνέχεια … ο Άγιος Σιάρπελ έτρωγε ξερά ψωμιά και σάπια φρούτα .. ο Άγιος Εφραίμ μαστίγωνε τον εαυτό του… ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης έτρωγε ξύλο επειδή έδινε τα ρούχα στους φτωχούς … η Ρεβέκκα ένωσε τον πόνο της με τα Πάθη του Χριστού …

Αν προσφέρουμε τις προσευχές μας, τη νηστεία μας, την εγκράτειά μας και τις καλές μας πράξεις στην ΙΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. Τότε να είστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε τα εμπόδια και θα βρούμε την αληθινή ευτυχία. Αμήν.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments