Sunday, May 19, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΟ περίπατος της τουλίπας

Ο περίπατος της τουλίπας

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ιωσήφ και η εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ασώματο, γέμισε παιδιά. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα, που μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, πήγαν εκεί να εκκλησιαστούν.

Τα παιδιά μπαίνουν ευλαβικά στην εκκλησία και βάζουν μπροστά από την Αγία Τράπεζα, το λουλούδι τους, το δικό τους άσπρο κρίνο, τη δικιά τους αθώα κατάθεση. Παίρνουν τη θέση τους και ξεκινούν την ψαλμωδία, συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία, χωρίς κανείς να τους πει, ξέρουν τι θα κάνουν, νιώθουν τι πρέπει να γίνει. Και είναι οι φωνές γλυκιές, μελωδικές…φτάνουν ίσως στα ουράνια.

Με ρίγη συγκίνησης, ακούμε τα παιδιά, τα μάτια γεμίζουν, η γνώση γίνεται επίγνωση…ΕΔΩ είναι η συνέχεια, ΕΔΩ είναι το μέλλον, ΕΔΩ κτυπά η καρδιά της μαρωνίτικης κοινότητας.
«Έχετε αξία μεγάλη για το Χριστό» λέει ο εφημέριος στα παιδιά. «Είστε το αλάτι της ζωής μας». Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει;
Ευχαριστούμε τον κοινοτάρχη Ασωμάτου και τους εορτάζοντες για τη φιλοξενία και αναχωρούμε με ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας στη ψυχή. Κάτι κάνουμε… επιτελούμε ένα έργο … το αξίζουν τούτα τα παιδιά, το αξίζει τούτη η κοινότητα…

Πιο πέρα στους κάμπους του Κορμακίτη ολοκληρώνεται ο «περίπατος – προσκύνημα».
Περπατούμε στη μάνα γη, τη γη που γέννησε και έθρεψε τους προγόνους μας και τη χαιρόμαστε με τα μάτια της ψυχής.

Το χαμόγελο των παιδιών γίνεται ένα με το χαμόγελο της φύσης και ευφραίνει και τη δικιά μας καρδιά. Οι «δικές μας τουλίπες» γίνονται ένα με τις τουλίπες του κάμπου.

Στην πολύχρονη διδασκαλική μου σταδιοδρομία, έζησα πολλές συγκινήσεις. Από τις πιο δυνατές είναι η συγκίνηση που νιώθω κάθε φορά που μαζί με τα παιδιά, επισκέπτομαι την πατρώα γη.

Χρέος και ευθύνη όλων μας να στηρίξουμε τούτο το σχολείο, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην όμορφη αυτή διοργάνωση.
Το ραντεβού μας ανανεώνεται για του χρόνου.

Γεωργία Σκορδή Σιαμμούτη
Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα

 

Για να δείτε φωτογραφίες από τον Περίπατο- Προσκύνημα κάντε κλικ ΕΔΩ

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments