Φιλολογικό μνημόσυνο Πάτερ Αντώνιου Τερζή

0
936

Πραγματοποιήθηκε σήμερα , Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, από το Σωματείο για την Κληρονομιά ‘’KORMAKITIS TRUST’’ Φιλολογικό Μνημόσυνο του Πάτερ Αντώνιου Τερζή ( Πάτερ Αντούν) με την ευκαιρία των 10 χρόνων από το θάνατο του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή από την Κοινοτική χορωδία Μαρωνιτών Κύπρου. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την πρόεδρο του Trust Κυρία Αντουανέττα Κατσιολούδη. Ή Κοινοτική χορωδία στη συνέχεια τραγούδησε εκκλησιαστικούς Μαρωνίτικους ύμνους .

Στη συνέχεια ο φιλόλογος και λυκειάρχης Ηλίας Χανατζιάς μίλησε για το βίο και την Πολιτεία του Πάτερ Αντούν , ενώ ταυτόχρονα παρουσιαζόταν και βίντεο με φωτογραφίες από τη ζωή του Πάτερ Αντούν.

Με το τέλος της προβολής μίλησε στην εκδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ ο οποίος αναφέρθηκε για το ρόλο της παρουσίας του ιερέα σε μια κοινότητα.

Η εκδήλωση τελείωσε με την γνωστή mezzo soprano Καίτη Οικονομίδου και τον επίσης γνωστός μας πιανίστας Fikri Toros.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στο προαύλιο της εκκλησίας.

Για να δείτε φωτογραφίες από το φιλολογικό μνημόσυνο κάντε κλικ ΕΔΩ

Να αναφέρουμε ότι η ιστοσελίδα μας μετέδιδε ζωντανά το φιλολογικό μνημόσυνο από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη. Για να δείτε το βίντεο μπείτε στο πιο κάτω σύνδεσμο

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here