Wednesday, April 24, 2024
ΑρχικήΚοινότηταH Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία

H Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία

Με μία σεμνή λειτουργία την Κυριακή 24 Ιουλίου, στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του θαυματουργού προφήτη.

Σε μία κατάμεστη εκκλησία Μαρωνίτες και από τα τέσσερα χωριά ένωσαν τις προσευχές τους στο άλλοτε δοξασμένο μοναστήρι αλλά ποτέ ξεχασμένο. Προσευχές του παρελθόντος μέσα από τους μισογκρεμισμένους τοίχους του μοναστηριού ενώθηκαν με τις προσευχές των προσκυνητών διατρανώνοντας τον πόθο για επιστροφή και δυναμώνοντας την φλόγα της ελπίδας για επιστροφή επικαλούμενοι την χάρη του Προφήτη.

Η εικόνα μεταφέρθηκε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κορμακίτη όπου φυλάσσετε στο μουσείο της εκκλησίας με συνοδεία «αστυνομικών» αλλά και λειτουργού του «τμήματος αρχαιοτήτων».

Η προσέλευση του κόσμου στο μοναστήρι φέτος ήταν αρκετά μειωμένη λόγο των πρόσφατων θανάτων στην κοινότητα αλλά και της αφόρητης ζέστης και υγρασίας που επικρατούσε.

Κατά το τέλος της λειτουργίας ανακοινώθηκε από τον κύριο Ιωάννη Καρή, μέλος της δικοινοτικής επιτροπής για επιδιόρθωση κατεχόμενων εκκλησιών ότι το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία εντάχθηκε στη λίστα των μοναστηριών και εκκλησιών τα οποία θα επιδιορθωθούν από Ευρωπαϊκά κονδύλια και ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική μελέτη επιδιόρθωσης. Μια είδηση που μπορεί να θεωρηθεί μόνο ελπιδοφόρα για επιδιόρθωση αλλά και επαναφορά της μονής στην παλιά της αίγλη, επαναφορά της σε πνεύμονα της διατήρησης της Μαρωνιτικής παράδοσης στην Κύπρο.

Εορταστές όπως κάθε χρόνο η Οικογένεια Λιάτσου, η οποία φρόντισε για τα πάντα έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των προσκυνητών και να μπορούν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Ηλία , τον οποίο και ευχαριστούμε ως ιστοσελίδα

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments