Saturday, May 4, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΓιορτή Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα – Στη Χώρα των Ονείρων

Γιορτή Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα – Στη Χώρα των Ονείρων

Μια γιορτή γεμάτη νόημα και μοναδική όπως πάντα ήταν η γιορτή του κοινοτικού και δημόσιου Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα. Οι μικροί ηθοποιοί του Νηπιαγωγείου μας κατέπληξαν τους πάντες με την ερμηνεία τους . Το όλο έργο αναφερόταν στην χώρα των ονείρων.

Στη γιορτή παρευρέθηκε ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών κύριος Γιαννάκης Μούσας μαζί με τη σύζυγο του, ο πρόεδρος της Σχολικής εφορείας Μαρωνιτών, οι προέδροι των συνδέσμων γονέων των σχολείων μας, κοινοτάρχες και πρόεδροι σωματείων και οργανωμένων συνόλων και γονείς.

Στην ομιλία της η διευθύντρια του Δημόσιου και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Αγίου Μάρωνα , αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους ανάφερε τα πιο κάτω για το έργο των μικρών μας ηθοποιώβν: « Ιδέες, οράματα και όνειρα οδηγούν σε πράξεις που διαμορφώνουν τον κόσμο μας, που δημιουργούν το αύριο. Και όμως αυτά τα όνειρα που συνεπαίρνουν όλους μας ( στην παιδική μας ηλικία) αυτά τα όνειρα που κάνουν τη φαντασία μας τα οργιάζει, πολλές φορές μένουν ανεκπλήρωτα και ακόμα χειρότερα γίνονται εφιάλτες. Εφιάλτες που καταστρέφουν ζωές που προσγειώνουν στην ανώμαλη φρικτή πραγματικότητα και που διαλύουν τον όμορφο χρωματιστό κόσμο των ονείρων.

Σήμερα είμαστε όλοι μάρτυρες γεγονότων στην περιοχή μας που επεκτείνονται μέχρι την καρδιά της Ευρώπης, που δίνουν στη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου , το πεδίο να δείξει το άσχημο και αποκρουστικό της πρόσωπο. ¨Ένα πρόσωπο που μετατρέπει τα όνειρα γενεών και γενεών παιδιών και ενηλίκων) σε πραγματικούς εφιάλτες επί του εδάφους.

Αυτό το έδαφος και αυτοί οι εφιάλτες, είναι στη Μέση Ανατολή, στη Λέσβο, στο Αιγαίο, στην Κύπρο, σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Το αποτέλεσμα, το καταστροφικό αποτέλεσμα του εκφράζεται στο νεκρό σώμα του μικρού Αϊλάν, αλλά , και αυτό είναι χειρότερο, στα νεκρά όνειρα χιλιάδων παιδιών που πετάχτηκαν στο περιθώριο. Και σήμερα αποτελούν ανθρώπινα σκουπίδια. Αποτέλεσμα που εκφράζεται και στην πληγωμένη Κύπρο από την κατοχή και την οικονομική κρίση με χιλιάδες ανθρώπους να υποφέρουν.

Πόσο απέχουν αυτές οι εικόνες από το αγαπάτε τον πλησίον σας και από το ο έχων 2 χιτώνες ?

Πόσο απέχουν από τις βασικές αρχές του πολιτισμού και τις παραδόσεις μας και πόσο πραγματικά μας ξεγυμνώνουν ηθικά και συναισθηματικά.

Αυτές οι πρακτικές που είδαμε σε όλο το μεγαλείο τους τα τελευταία χρόνια, που δείχνουν ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι απάνθρωποι.

Ας αναλογιστούμε όλοι, τι πρέπει να ορίζει τις πράξεις μας, για να μην επιτρέψουμε κατάρρευση των αξιών του πολιτισμού μας και των χριστιανικών μας αρχών.

Ας πούμε όλοι, ότι θα πολεμήσουμε για να ξαναγίνουν οι εφιάλτες όνειρα και οράματα. Για να ζήσουμε ευτυχισμένοι στη χώρα των ονείρων. Διότι η ευτυχία των παιδιών μας και των εγγονών μας , είναι συνδυασμένη με τη συνέχιση του ονείρου για ένα όμορφο κόσμο, δίκαιο και ειρηνικό. Γιατί μας αρέσει όλους, να ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο χρωματιστά όνειρα. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν απόψε τα παιδιά στη θεατρική παράσταση που ακολουθεί.

Θα αγωνιστούν να διώξουν, να νικήσουν αυτούς που κλέβουν τα όνειρα των ανθρώπων και να ζήσουν ευτυχισμένα στη χώρα των ονείρων. Θα τα καταφέρουν άραγε?»

Μετά την γιορτή έγινε η τελετή αποφοίτηση των παιδιών του Δημόσιου Νηπιαγωγείου , οι οποίοι του χρόνου θα φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο .

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Kormatjitis 1772

Kormatjitis 1771

Kormatjitis 1770

Kormatjitis 1769

Recent Comments