Sunday, May 5, 2024
ΑρχικήΚοινότηταΕκπρόσωποςΜεγαλειώδης υποδοχή στον νέο Εκπρόσωπο επιφύλαξε ο Κορμακίτης

Μεγαλειώδης υποδοχή στον νέο Εκπρόσωπο επιφύλαξε ο Κορμακίτης

•Άμεσα Ιατρικό κέντρο στον Κορμακίτη- πρώτο έργο του Νέου εκπροσώπου
•Δεκάδες κάτοικοι του Κορμακίτη υποδέχτηκαν το νέο εκπρόσωπο στη γενέτειρα του με μερσίνια
•Κατάμεστος ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη και καλωσόρισμα από τον εφημέριο του χωριού
•Δεξίωση στο οίκημα της εκκλησίας και θερμό καλωσόρισμα από Κοινοτικό συμβούλιο και εκκλησιαστική επιτροπή

Στην γη που τον γέννησε και τον γαλούχησε επισκέφθηκε για πρώτη φορά ως επικεφαλής της Μαρωνίτικης Κοινότητας ο νέος εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. Το κοινοτικό συμβούλιο του Κορμακίτη έριξε στην κεντρική πλατεία του χωριού μερσίνια, έθιμο παλιό που γινόταν για την υποδοχή μεγάλων προσωπικοτήτων στον Κορμακίτη.

Τον εκπρόσωπο και τη σύζυγο του υποδέχθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας ο Κοινοτάρχης Κορμακίτη Ηλίας Κατσιολούδης, ο αναπληρωτής κοινοτάρχης Κορμακίτη Βαλεντίνος Κουμέττου και πλήθος κατοίκων του Κορμακίτη.

Στην εκκλησία τον υποδέχθηκε ο Πάτερ Αντουάν Ρούκκος και εκ μέρους του εφημέριου Πάτερ Σελίμ Σφέιρ . Στην ομιλία του ο πάτερ Αντουάν τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πάντοτε σεβασμός προς τους αρχηγούς μας και τον συγχάρηκε για την εκλογή του και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι Μαρωνίτες και τον εξέλεξαν εκπρόσωπο. Ανάφερε στον εκπρόσωπο για το τι είπε ο Ιησούς στους μαθητές του και το ίδιο ισχύει και για αυτόν . Ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: « Οι βασιλιάδες των εθνών καταδυναστεύουν τους λαούς τους και οι δυνάστες τους τιτλοφορούνται ευεργέτες, εσείς δεν πρέπει να το κάνετε, αλλά ο ανώτερος ανάμεσα σας πρέπει να γίνει σαν τον κατώτερο και ο αρχηγός σας σαν τον υπηρέτη». Του ανάφερε επίσης ο πάτερ Αντουάν ότι είναι ωραίο έργο να θυμάται από την αρχή τους νεκρούς της Μαρωνίτικης κοινότηας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία και καλές πράξεις στο έργο του.

Να αναφέρουμε ότι ο νέος εκπρόσωπος πρόσφερε τη Θεία Λειτουργία για όλους τους νεκρούς εγκλωβισμένους όλων των μαρωνίτικων χωριών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νέος εκπρόσωπος πέρασε από όλα τα καφενεία καλημερίζοντας τον κόσμο , δείχνοντας έτσι την πρόθεση του για ενότητα όχι μόνο μέσα στον Κορμακίτη αλλά και σε ολόκληρη την κοινότητα.

Στο οίκημα της εκκλησίας τον καλωσόρισέ εκ μέρους της κοινοτικής αρχής ο αναπληρωτής κοινοτάρχης Βαλεντίνος Κουμέττου ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του και του τόνισε ότι ο Κορμακίτης δίνοντας του πέρα των 1200 ψήφων του έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή , να αγωνιστεί για τη σωτηρία του. Ο αναπληρωτής κοινοτάρχης του ανάφερε ότι στον Κορμακίτη χρειάζονται να γίνουν πολλά πράγματα και όχι να γίνουν πειραματισμοί, και τόνισε ότι η συνεργασία μαζί με το κοινοτικό συμβούλιο θεωρείται δεδομένη.

Τον νέο εκπρόσωπο καλωσόρισέ και ο αντιπρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής Κορμακίτη κύριος Αντώνης Χατζηγιαννάτζιης εκ μέρους του εφημέριου και όλων των μελών της εκκλησιαστικής επιτροπής. Του τόνισε ότι η συνεργασία μαζί του πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο κύριος Αντώνης έδωσε στον νέο εκπρόσωπο ως δώρο , αντίγραφο της παλαιάς εικόνας του Αγίου Γεωργίου του Κορμακίτη τονίζοντας του ότι ο Άγιος Γεώργιος δεν τον εγκατέλειψε ποτέ και πάντοτε θα τον καθοδηγεί στο έργο του.

Μιλώντας ο νέος εκπρόσωπος ευχαρίστησε όλους για την υποδοχή που έτυχε και τόνισε ότι θα αγωνιστεί για όλη την κοινότητα. Στην ομιλία του αναφέρθηκε ειδικά σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να υπάρχουν σήμερα τα χωριά μας και θα είναι δίπλα στους εγκλωβισμένους στον αγώνα για σωτηρία των χωριών μας. Ζήτησε όπως όλοι εργαστούν για την ενότητα της κοινότητας και κανείς δεν περισσεύει και να βοηθήσουν όπως οι κάτοικοι των άλλων χωριών επιστρέψουν και αυτοί στα χωριά τους.

Η στήριξη του προς τους εγκλωβισμένους και τους επανεγκατεσταθέντες θα είναι συνεχείς και ασταμάτητη. Τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να ενισχύσει δομές και υποδομές έτσι ώστε να επανεγκατασταθούν νεαρές οικογένειες και να λειτουργήσει το σχολείο του Κορμακίτη. Ως πρώτο του έργο εξήγγειλε την δημιουργία Ιατρικού κέντρου και αυτό το έργο θα πρέπει να είναι έτοιμο σε 45 μέρες.

Σχετικό βίντεο και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε πιο κάτω

https://www.youtube.com/watch?v=DCuA1g3Kttw&feature=youtu.be

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments